AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

26 Μαΐ 2013

O Υπουργός Υγείας απαντά για τα προβλήματα στις δομές υγείας της Σάμου


Στη Βουλή συζητήθηκε η επίκαιρη ερώτηση της βουλευτή Σάμου Αγνής Καλογερή σχετικά με τη συνεχιζόμενη υποβάθμιση του συστήματος υγείας στη Σάμο. Της απάντησε ο αρμόδιος Υπουργός, Ανδρέας Λυκουρέντζος.

Ειδικότερα, η κ. Καλογερή έθεσε θέμα υποστελέχωσης των αγροτικών ιατρείων του Νομού, κάνοντας λόγο για 8 κενές θέσεις και 6 άγονα αγροτικά ιατρεία στο Νομό.

Περαιτέρω, τόνισε και το ζήτημα της συγχώνευσης του νοσοκομείου της Ικαρίας με αυτό της Σάμου από τις 31  Δεκεμβρίου 2012, σημειώνοντας ότι «δημιουργεί μεγαλύτερες δυσλειτουργίες στην καθημερινή διαχείριση των προβλημάτων».

Η κ. Καλογερή ζήτησε από τον Υπουργό απαντήσεις και στο θέμα της λειτουργίας του Ε.Κ.Α.Β. και ασθενοφόρου στη Σάμο, καθώς και για τα προβλήματα στο νοσοκομείο του νησιού.

Απαντώντας, ο Ανδρέας Λυκουρέντζος παραδέχτηκε ότι «όντως υπάρχουν αυτά τα προβλήματα που δεν έχω καμία διάθεση να τα υποτιμήσω ή να τα υποβαθμίσω.

Στο πλαίσιο των δυνατοτήτων του Υπουργείου Υγείας, πρόκειται να ανακοινωθούν εντός των ημερών οι προσλήψεις των μονίμων, του τακτικού προσωπικού για το Αιγαίο. Υπάρχουν προβλεπόμενες θέσεις και για το Νοσοκομείο Σάμου και για το Νοσοκομείο Ικαρίας.

Αυτή τη στιγμή είναι σε εξέλιξη η προκήρυξη που υπάρχει για επικουρικούς γιατρούς. Επίσης, για τα άλλα θέματα των αναγκαίων επικουρικών για τη λειτουργία του Ε.Κ.Α.Β. και τη διοικητική υποστήριξη των νοσοκομείων, επίσης είναι σε διαδικασία εξέλιξης μια προκήρυξη που έχει καθυστερήσει γιατί, αφού συγκεντρωθούν οι υποψηφιότητες-οι αιτήσεις στις υγειονομικές περιφέρειες, εν συνεχεία το Α.Σ.Ε.Π. είναι εκείνο που θα κάνει την τελική επεξεργασία για την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων. Τη Δευτέρα 27 Μαΐου πρόκειται να γίνει σύσκεψη στο Α.Σ.Ε.Π., για την ολοκλήρωση της διαδικασίας για τους επικουρικούς των παραϊατρικών επαγγελμάτων, του διοικητικού προσωπικού κλπ.

Πάντως για το Νοσοκομείο της Σάμου έχουν ήδη προβλεφθεί για τις εφημερίες 1.108.000 ευρώ. Έχουν διατεθεί μέχρι τώρα 554.000 ευρώ και για τα νυχτερινά και εξαιρέσιμα είναι 432.000 ευρώ, από τα οποία έχουν σταλεί 215.000 ευρώ για να πληρωθούν οι εργαζόμενοι για το 2013.

Σε ό,τι αφορά τη στελέχωση του Ε.Κ.Α.Β., πράγματι υπάρχουν αυτές οι δυσκολίες, αλλά δεν μπορούμε να ελπίζουμε σε μία ιδεατή κατάσταση...
», ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο Υπουργός Υγείας.

Δείτε αναλυτικά τη συζήτηση αυτή στη Βουλή: