AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

22 Μαΐ 2013

Παρέμβαση του Υπουργού Ναυτιλίας για τα ακτοπλοϊκά δρομολόγια ζητά το Επιμελητήριο


Επιστολή προς τον Υπουργό Ναυτιλίας και Αιγαίου, Κώστα Μουσουρούλη, σχετικά με την προβληματική όπως προδιαγράφεται ακτοπλοϊκή σύνδεση της Σάμου κατά το φετινό καλοκαίρι, απέστειλε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου, Γιώργος Κυριαζής.

Σε αυτήν του επισημαίνει ότι «για ακόμα μια φορά οι προτάσεις και οι θέσεις του Επιμελητηρίου Σάμου δεν λαμβάνονται υπόψη, παρόλο τις διαβεβαιώσεις σας κατά τη συνάντησή μας στο Υπουργείο. 

Με αγανάκτηση πληροφορηθήκαμε ότι κατόπιν αιτήματος της ακτοπλοϊκής εταιρείας Hellenic Seaways, το πλοίο θα έχει τερματικό σταθμό το λιμάνι του Καρλοβάσου.

Έχουμε επανειλημμένα εκφράσει τις απόψεις μας για τις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες και πρότασή μας για το θέμα ήταν να χρησιμοποιούνται  εναλλάξ στα δρομολόγια τα λιμάνια των νησιών μας, προς εξυπηρέτηση των επιβατών, και των μεταφορών.

Δεν καταλαβαίνουμε γιατί το Σ.Α.Σ (Συμβούλιο Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών), ενώ ζητά τις απόψεις των φορέων, του Δήμου και της Περιφέρειας, καταλήγει να λαμβάνει αποφάσεις εντελώς διαφορετικές και οι οποίες έχουν ως αποτέλεσμα να πλήττουν τα συμφέροντα των κατοίκων του Νομού μας.

Το κράτος τα τελευταία χρόνια επένδυσε αρκετά με χρήματα του ελληνικού λαού στην αναβάθμιση και εκσυγχρονισμό όλων των λιμανιών του νομού μας, ώστε να μπορούν όλα τα πλοία να προσεγγίζουν με ασφάλεια τα λιμάνια.

Αλλά με τέτοιες αποφάσεις, τείνουν να μείνουν αναξιοποίητα και να περιθωριοποιούνται ορισμένες περιοχές των νησιών μας», αναφέρει ο κ. Κυριαζής και τονίζει ότι «τέτοιες αποφάσεις μάς οδηγούν πίσω και μας καθιστούν μη ανταγωνιστικούς
».

Ζητά για τον λόγο αυτόν παρέμβαση του Υπουργού στο θέμα, καθώς, όπως λέει, «υπάρχει και η υποδομή και η διάθεση και η δυνατότητα για ανάπτυξη».