AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

27 Μαΐ 2013

Η περιοδεία Κουίκ στη Σάμο


Ομιλίες-διάλογο με τους πολίτες ξεκίνησε από τη Σάμο ο βουλευτής Επικρατείας των Ανεξάρτητων Ελλήνων Τέρενς Κουίκ.

Σε άλλη μία επίσκεψή του σε σύντομο χρονικό διάστημα στο νησί, ο κ. Κουίκ έκανε λόγο για «παράνοια της κυβέρνησης, που με το αλαλούμ στις χερσαίες ζώνες λιμένων τινάζει στον αέρα, αρχή της τουριστικής σεζόν, τις υποδομές και τη λειτουργία των παραθαλάσσιων περιοχών».

«Με έγγραφο του Υπολιμενάρχη, καλούνται οι καταστηματάρχες στο ιστορικό λιμάνι, να ξηλώσουν όλες τις υποδομές τους, με τις οποίες λειτουργούσαν δεκαετίες ολόκληρες. Πρόβλημα θα υπάρξει και με 'τα τραπέζια έξω'. Ούτε η ανοχή του καλοκαιριού δεν δίδεται, ώστε τα όποια νέα μέτρα να εξετασθούν και εφαρμοστούν με τη λήξη της τουριστικής σεζόν.

Επαναλαμβάνω! Σκέτη παράνοια και καλείται το Λιμενικό, χωρίς να φταίει, με τον άβουλο Υπουργό που έχει, έναντι του καθεστώτος Στουρνάρα, να εισπράξει όλο το ανάθεμα!

Είναι μαθηματικώς βέβαιον ότι τα κατορθώματα της λογικής του Γιάννη Στουρνάρα θα σκάσουν σαν τσουνάμι σε όλες τις παραλιακές τουριστικές περιοχές
», δήλωσε ο βουλευτής των ΑΝ.ΕΛ., μετά τη συνάντηση που είχε τη Δευτέρα με τον Αντιδήμαρχο Πυθαγορείου και τον Πρόεδρο του Τοπικού Συμβουλίου της Χώρας.

Ο κ. Κουίκ ήταν ο κεντρικός ομιλητής στην πρώτη εκδήλωση διαλόγου με τους πολίτες, που οργανώθηκε στο Βαθύ, προκειμένου να προωθήσει το πρόγραμμα των ΑΝ.ΕΛ. όπως ψηφίστηκε στο πρόσφατο Ιδρυτικό Συνέδριο του κόμματος.

Όπως ανακοίνωσε, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες ετοιμάζονται να προωθήσουν για κοινοβουλευτικό έλεγχο - και από εκεί να φέρουν το θέμα και στη Δικαιοσύνη - και «ένα νέο μεγάλο σκάνδαλο που αφορά σε εκτάσεις στο Βαθύ (Νεάπολη), ιδιοκτησίας της πρώην τοπικής κοινότητας, από τις οποίες έχουν 'εξαφανιστεί' σημαντικά φιλέτα».

Ο Τέρενς Κουίκ επισκέφθηκε το υποκατάστημα του ΙΚΑ και εκ νέου τη Δ.Ο.Υ. Σάμου.

Κατόπιν είχε συνάντηση με τον Εμπορικό Σύλλογο στο Βαθύ, για το ακτοπλοϊκό ζήτημα.

«Μία ισορροπία μεταξύ των δύο λιμένων του νησιού που κρατούσε δεκαετίες ολόκληρες μέχρι σήμερα και που συνέβαλε στην αντίστοιχη οικονομική ανάπτυξη τόσο του Βαθέως όσο και του Καρλοβασίου, έρχεται να διαταραχθεί με βίαιο τρόπο και με τη σύμφωνη γνώμη, στα μουλωχτά, παραγόντων του νησιού που σύντομα θα ξεσκεπαστούν.

Είναι αναφαίρετο δικαίωμα και στο Καρλόβασι και στο Βαθύ, οι τοπικές κοινωνίες να διεκδικούν τα ίσα δικαιώματά τους απέναντι στην ακτοπλοΐα.

Αλλά δεν δικαιούται κανένας ανεγκέφαλος να στρέψει τη μία πόλη εναντίον της άλλης. Το πρόβλημα πρέπει άμεσα να λύσει ο κ. Μουσουρούλης
», είπε ο κ. Κουίκ, που βρέθηκε και στις εγκαταστάσεις φυτωρίου ορχιδέας.