AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

27 Μαΐ 2013

Διαμαρτυρία του Συλλόγου Εστίασης και Ψυχαγωγίας Σάμου για το ακτοπλοϊκό


Τη συμμετοχή του στη σημερινή συγκέντρωση διαμαρτυρίας για το ακτοπλοϊκό, την ώρα που θα συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο, ανακοίνωσε ο Σύλλογος Εστίασης και Ψυχαγωγίας Σάμου.

Όπως εξηγεί, "Στη σημερινή έκτακτη Γενική συνέλευση του Συλλόγου απεφασίσθη όπως την Δευτέρα 27/04 στις 18.00, άπαντα τα μέλη δώσουν δυναμικό παρών στο Δημοτικό Συμβούλιο Σαμίων. Το θέμα αφορά το πλοίο Νήσος Μύκονος με δεδομένο την απόφαση της ναυτιλιακής εταιρείας να χρησιμοποιήσει τερματικό σταθμό τον λιμένα Καρλοβάσου. Τα προβλήματα στην πόλη είναι τεράστια και αναρίθμητα. Δεν πρέπει να ξεφύγουμε από το ακτοπλοϊκό θέμα, γιατί αν το κάνουμε, θα χάσουμε ένα – ένα με τη σειρά του.

Η απόφαση του Συλλόγου καταγράφεται ως εξής: Το λιμάνι που εξυπηρετεί την ακτοπλοϊκή σύνδεση του νησιού με την υπόλοιπη Ελλάδα είναι ένα και μοναδικό. Είναι ο λιμένας Σάμου, ο λιμήν της πρωτευούσης. Οι επιχειρηματίες της πρωτευούσης δεν συζητάνε ούτε για εναλλακτικά λιμάνια, ούτε για εναλλακτικά σενάρια. 

Όλοι αυτοί που συζητάνε για εναλλακτικές πηγές ψήφων, καλούνται άμεσα ν’ ανακαλέσουν όλα τα περί εναλλαγής, γιατί τα λεγόμενά τους έδωσαν το δικαίωμα και περιθώριο στη ναυτιλιακή εταιρεία, ν’ αποφασίσει κρίνοντας ότι ο λιμένας (;;;) Καρλοβάσου είναι πλέον κατάλληλος, εξοικονομώντας καύσιμα και χρόνο και επιπλέον έχει καλύτερα στατιστικά στοιχεία (αυτοκίνητα – νταλίκες – επιβάτες). 

Κατ’ αρχάς τα στοιχεία αυτά είναι ανακριβή καθόσον με τη χρονοκαθυστέρηση (φόρτωμα – ξεφόρτωμα – τράκτορες, μπες – βγες νταλίκες, άναρχη διακίνηση επιβατών και εμπορευμάτων) έχουν αναγκάσει και τον τελευταίο ταξιδευτή με προορισμό το λιμάνι της πρωτευούσης να κατεβεί στο Καρλόβασι και να έρθει οδικώς, προκειμένου να γλυτώσει καθυστέρηση μεγαλύτερη από δύο ώρες.

Είμαστε αποφασισμένοι να συγκρουσθούμε με συμφέροντα που υποβαθμίζουν την πρωτεύουσα ή να υπερασπισθούμε την ανικανότητα, αδυναμία, αδιαφορία όλων αυτών που μας διοικούν και ανταλλάσουν το έννομο συμφέρον της πρωτευούσης με ψήφους της «συμπρωτεύουσας», όπως αναφέρει ο μεγάλος ανταποκριτής κ. Γεράσιμος Κοσμάτος.

Το πλάνο της συμπρωτεύουσας είναι να γίνει πρωτεύουσα. Η μεγάλη τύχη της Σάμου και ας τον έχει καλά ο Θεός τον κ. Ραγκούση που με τον Καλλικρατικό Δήμο, άφησε την πρωτεύουσα στη θέση της. Αλλά παρ’ όλα αυτά ένας Νομός με 40.000 χιλιάδες μαραζωμένους κατοίκους ακόμη προσπαθεί και επικαλείται και δεύτερο Δήμο.

Και εμείς τους ακούμε, αδιαφορούμε και μασχαλιώμεθα. Και τα λένε άνθρωποι δικοί μας. Τι συμφέροντα εξυπηρετούν;

Αγαπητοί συνάδερφοι, με την ίδια λογική που κεντρικός τερματικός λιμένας ακτοπλοΐας χαρακτηρίζεται του Καρλοβάσου, δικαιωματικά πρέπει να μεταφερθεί το κεντρικό λιμεναρχείο, το τελωνείο, η Αστυνομική Διεύθυνση, η εμπορική και τουριστική πύλη εισόδου και γιατί όχι και ο Δήμος, αφού το κτίριο είναι εκεί έτοιμο και τον περιμένει.

Και όλα αυτά τα συζητάμε για ένα λιμάνι που αυταπόδεικτα έχει στοιχίσει και στοιχίζει κάθε χρόνο, πακτωλό χρημάτων με τελικό πόρισμα, ότι όσα λεφτά και να ξοδευτούν, ακόμη δεν θα μπορέσει να γίνει ποτέ σωστό λιμάνι. Καθιστούμε σαφές προς πάσα κατεύθυνση ότι αν δεν αποκατασταθεί το επιχειρούμενο έγκλημα σε βάρος της πρωτευούσης, θα ζητηθούν και θ’ αποδοθούν στη δημοσιότητα τα οικονομικά στοιχεία που στοίχισε και στοιχίζει το λιπαρό λιμάνι Καρλοβάσου, καθόσον τα χρήματα αυτά, είναι χρήματα του Έλληνα φορολογούμενου πολίτη και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Αν υπάρχει λάθος οικονομική διαχείριση και σπατάλη δημοσίου και ευρωπαϊκού χρήματος, είναι κάτι που στις μέρες που διανύουμε έχει ιδιαίτερη αξία και κινητοποίηση.

Παρακαλώ όπως ενημερώσετε τους υπόλοιπους συναδέλφους για άμεση κινητοποίηση, σε συνεργασία με τον Εμπορικό Σύλλογο Σάμου και λοιπούς συλλόγους.