AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

21 Μαΐ 2013

Το γεράκι ήταν τυχερό


Έναν Μαυροπετρίτη, ένα γεράκι που βρέθηκε τραυματισμένο στη Σάμο, περιέθαλψαν επιτυχώς μέλη του Ινστιτούτου Θαλάσσιας Προστασίας «Αρχιπέλαγος». Ωστόσο, ένα δελφίνι και μία θαλάσσια χελώνα, δεν είχαν την ίδια τύχη.

Η ομάδα Άμεσης Ανταπόκρισης του Ινστιτούτου «Αρχιπέλαγος» κλήθηκε για τις πρώτες βοήθειες στο μικρόσωμο θηλυκό γεράκι που βρέθηκε από κάτοικο του νησιού στην άκρη του δρόμου και έφερε ελαφρά τραύματα.

Τελικά, μέσα σε μόλις 24 ώρες, κατάφερε να πετάξει ξανά και ελευθερώθηκε στο περιβάλλον του.

Το συγκεκριμένο είδους πτηνού διαχειμάζει στη Μαδαγασκάρη, αλλά την άνοιξη και το φθινόπωρο προτιμά μικρές ακατοίκητες νησίδες του Αιγαίου για αναπαραγωγή, αλλά και μεγαλύτερα νησιά όπως η Σάμος για να τραφεί.

Την ίδια ώρα, δύο σπάνια θαλάσσια είδη, ένα βραχύρυγχο κοινό δελφίνι και μία χελώνα Caretta Caretta ξεβράστηκαν νεκρά στην παραλία "Αυλάκια".




Τα δύο ζώα μεταφέρθηκαν με σκάφος στο κέντρο windsurfing στο Κοκκάρι. Εκεί έσπευσε η ομάδα του Ινστιτούτου «Αρχιπέλαγος» για τη διευκρίνιση των αιτιών θανάτου τους, καθώς και για τη συλλογή ιστολογικών δειγμάτων που θα σταλούν σε εξειδικευμένα εργαστήρια για τις απαραίτητες τοξικολογικές εξετάσεις.