AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

13 Ιουν 2018

Κινητοποιήσεις από ΕΚΣ και ΑΔΕΔΥ Σάμου στις 14/6 για τα προαπαιτούμενα


Συγκεντρώσεις ενάντια στα προαπαιτούμενα οργανώνει την Πέμπτη 14 Ιουνίου σε Βαθύ και Καρλόβασι στις 7μμ το Εργατικό Κέντρο Σάμου (ΕΚΣ). Την ίδια ημέρα και το τοπικό Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ θα πραγματοποιήσει στάση εργασίας και συγκέντρωση.

Πιο αναλυτικά, "Όχι άλλα βάρη στου λαού τις πλάτες - Βάζουμε μπροστά τις δικές μας ανάγκες" λέει η διοίκηση του ΕΚΣ, που, μεταξύ άλλων, σημειώνει:

"Η κυβέρνηση αυτές τις μέρες συζητάει στη βουλή και την Πέμπτη ψηφίζει, με τη γνωστή μορφή του κατ’ επείγοντος, νέο πολυνομοσχέδιο με δεκάδες αντιλαϊκά προαπαιτούμενα που περιλαμβάνονται στην 4η αξιολόγηση. Αρκετά από αυτά όχι μόνο διαψεύδουν πανηγυρικά τους ισχυρισμούς της περί επαναφοράς τάχα των συλλογικών διαπραγματεύσεων μετά το «τέλος των μνημονίων», αλλά στερεώνουν το έδαφος της νομιμοποίησης όλων των αντεργατικών μέτρων που έχουν έρθει ως σήμερα με βάση τον «Κώδικα Εργατικού Δικαίου και Κώδικα Ρυθμίσεων Εργασίας».

Οι ίδιοι που πριν μέρες απέρριψαν την πρόταση νόμου 513 Εργατικών Κέντρων Ομοσπονδιών και σωματείων για 751€ βασικό μισθό και επαναφορά των Σ.Σ.Ε., σήμερα φέρνουν νέα βάρβαρα αντιλαϊκά μέτρα, προς όφελος των κερδών και της ανάπτυξης των μονοπωλίων.

Καλούμε τους εργαζόμενους, τους ανέργους, τους συνταξιούχους, τους αυτοπασχολούμενους εμπόρους και επιστήμονες, τη νεολαία, τις γυναίκες, να απαντήσουν αγωνιστικά στην κυβερνητική προπαγάνδα και στις νέες απάτες της κυβέρνησης. Με το σύνθημα «μπροστά οι δικές μας ανάγκες», να δυναμώσει η πάλη απέναντι σε εργοδοσία-κυβέρνηση-ΕΕ, απέναντι σε νέα και παλιά μέτρα…

Κανένας εργαζόμενος δεν πρέπει να παρασυρθεί από τις υποσχέσεις και τα μεγάλα λόγια της κυβέρνησης που τάζει λαγούς με πετραχήλια όσον αφορά τις συλλογικές συμβάσεις και τον κατώτερο μισθό. Η «μεταμνημονιακή Ελλάδα» όχι μόνο δεν φέρνει ανάκτηση των απωλειών και ανακούφιση για τον εργαζόμενο λαό, αλλά θα ενισχύσει ακόμα περισσότερο την αντιλαϊκή επίθεση με βάση τα μνημόνια επιτήρησης της ΕΕ" υποστηρίζει το ΕΚΣ, που το πρωί της ίδιας ημέρας θα κάνει και περιοδείες σε χώρους δουλειάς.
 
Στο μεταξύ, τρίωρη στάση εργασίας από τις 12 το μεσημέρι ώς τη λήξη του ωραρίου, και συγκέντρωση στις 13.00 στο Εργατικό Κέντρο στο Βαθύ προγραμμάτισε το Νομαρχιακό Τμήμα Σάμου της ΑΔΕΔΥ.
 
Όπως σημειώνει, "η κυβέρνηση θα φέρει στις επόμενες μέρες για ψήφιση στη Βουλή, με τη γνωστή της πρακτική του κατεπείγοντος, το νέο νομοσχέδιο με δεκάδες αντιλαϊκά μέτρα της τέταρτης αξιολόγησης, που συμφώνησε με την Τρόικα, τα οποία συνεπάγονται νέα δυσβάστακτα μέτρα για τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, τους μικροεπαγγελματίες, τους επιστήμονες και τελικά για ολόκληρη την ελληνική κοινωνία.

Μεταξύ των προαπαιτούμενων υπάρχει η επαναβεβαίωση του τσεκουρώματος των συντάξεων από 01/01/19 και της μείωσης του αφορολόγητου από 01/01/2020.

Ταυτόχρονα υπάρχουν δεσμεύσεις για πρωτογενή πλεονάσματα που ξεκινούν από 3,56% του ΑΕΠ το 2018 και φτάνουν στο 5,19% το 2022 δηλαδή 10,8 δις ευρώ!!!

Πρόκειται για «ματωμένα» πλεονάσματα που προέρχονται από την πρωτοφανή μείωση των μισθών και των συντάξεων, τη μείωση του αφορολόγητου, την αύξηση του ΕΝΦΙΑ και τη φοροληστεία.


Μπροστά σε αυτή την κατάσταση η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. αποφάσισε να κηρύξει στάση εργασίας για να μην επιτρέψει την ψήφιση των νέων αντιλαϊκών μέτρων" καταλήγει η ΑΔΕΔΥ Σάμου.

Αρχική δημοσίευση στο My Samos Blog: www.my-samos.blogspot.com