AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

13 Ιουν 2018

"Ανατροπή": Χωρίς συγκοινωνία οι Μαυρατζαίοι

 
Την Τοπική Κοινότητα των Μαυρατζαίων επισκέφθηκαν την περασμένη Κυριακή στελέχη της "Ανατροπής".
 
Κατά τη συζήτηση με τους κατοίκους, ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης, Χρήστος Χατζηχριστοδούλου, ανέλυσε τους προγραμματικούς άξονες διοίκησης του δήμου. Ακολούθησαν διάφορες ερωτήσεις και τοποθετήσεις.



Ένα από τα κυριότερα προβλήματα που απασχολεί τους κατοίκους του χωριού είναι η έλλειψη συγκοινωνίας, καθώς δεν πραγματοποιείται κανένα δρομολόγιο του ΚΤΕΛ κατά τη διάρκεια του χρόνου.
 
Σύμφωνα με την "Ανατροπή":
 
"1. Δεν είναι σωστό, σε ένα νησί που χαρακτηρίζεται ως τουριστικό, να μην παρέχεται σε πολλά μέρη της Σάμου η στοιχειώδης και οργανωμένη συγκοινωνία, κατάλληλα τροποποιημένη σε κάθε εποχή.
 
2. Σε κάθε κοινότητα πρέπει να παρέχεται συγκοινωνία και πρέπει να προταθούν και να βρεθούν λύσεις που να διευκολύνουν την καθημερινότητα των κατοίκων - επί παραδείγματι, θα μπορούσε το λεωφορείο που πραγματοποιεί το καθημερινό δρομολόγιο Πύργος-Βαθύ, να περνάει και μέσω των Μαυρατζαίων, όπως γίνονταν πριν πολλά χρόνια.
 
3. Ο δήμος Σάμου μαζί με τους επαγγελματίες του κλάδου πρέπει να υλοποιήσει συγκοινωνιακή μελέτη και πρόγραμμα ετήσιων προκαθορισμένων δρομολογίων, και σε συνεργασία με τα αρμόδια υπουργεία και την Περιφέρεια, να βρει λύσεις για όλα τα μέρη της Σάμου και την ανάπτυξη όλων των δραστηριοτήτων στο νησί".
 
Φωτογραφίες: "Ανατροπή"
 
Αρχική δημοσίευση στο My Samos Blog: www.my-samos.blogspot.com