AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

13 Ιουν 2018

Στις 8/7 οι αγώνες δρόμου "Μιλτιάδης Χούμας" 2018 στη Χώρα Σάμου


Οι τρίτοι κατά σειρά αγώνες δρόμου με την επωνυμία "Μιλτιάδης Χούμας" οργανώνονται την Κυριακή 8 Ιουλίου στη Χώρα, με την υποστήριξη του δήμου Σάμου και της τοπικής Δημοτικής Κοινότητας.
 
Πρόκειται για αγώνες ενός χλμ (παιδικός) και 6 χλμ στη διαδρομή Χώρα-Μυτιληνιοί, που θα ξεκινήσουν από την πλατεία Σαμίων Ηρώων στη Χώρα.

Στον παιδικό αγώνα, που θα αρχίσει στις 7μμ, τα παιδιά θα κάνουν αναστροφή στα 500 μέτρα. Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλα τα παιδιά ηλικίας μέχρι 14 ετών, τα οποία πρέπει να έχουν περάσει πρόσφατα από ιατρικές εξετάσεις. Για τα παιδιά απαιτείται η υπογραφή και η συναίνεση από τον κηδεμόνα τους. Στον αγώνα δρόμου 1 χλμ μπορούν να λάβουν μέρος και ενήλικα άτομα, τα οποία θα χρονομετρηθούν ξεχωριστά και θα βραβευθούν ανά περίπτωση.

Στον αγώνα των 6 χλμ, που θα εκκινήσει στις 7.30μμ, οι δρομείς, ηλικίας άνω των 14 ετών, θα φθάσουν μέχρι το Παλαιοντολογικό Μουσείο Μυτιληνιών και θα επιστρέψουν στο σημείο εκκίνησης. Όλοι όσοι συμμετέχουν πρέπει να έχουν περάσει πρόσφατα από ιατρικές εξετάσεις και να έχουν υπογράψει την αίτηση συμμετοχής.

Στα σημεία αναστροφής θα γίνεται καταγραφή των αριθμών. Όσοι αθλητές δεν καταγράφονται στα σημεία αναστροφής, θα αποκλείονται των απονομών.

Η συμμετοχή είναι δωρεάν. Τηλέφωνο εγγραφών: 6973 315994. Για λόγους οργάνωσης και προγραμματισμού, δεν θα γίνονται εγγραφές την ημέρα των αγώνων.

Όλοι όσοι πάρουν μέρος, θα πρέπει να βρίσκονται στην πλατεία Σαμίων Ηρώων στη Χώρα τουλάχιστον μία ώρα πριν από την εκκίνηση, για την παραλαβή του αριθμού τους.

Για πρώτη φορά θα γίνει στους αγώνες φωτογραφική χρονομέτρηση. Στο σημείο τερματισμού θα βρίσκεται ηλεκτρονικό χρονόμετρο με ευδιάκριτη οθόνη και ο αθλητής τη στιγμή που τερματίζει, θα φωτογραφίζεται με τον χρόνο που θα δείχνει το ρολόι.

Με φροντίδα της οργανωτικής επιτροπής, κατά τη διάρκεια των αγώνων θα υπάρχει ιατρική υποστήριξη από την Ομάδα Διάσωσης Σάμου, καθώς και παρουσία της Τροχαίας Πυθαγορείου, δεδομένου ότι δεν προβλέπεται διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στη διαδρομή των αγώνων.
Σε όλα τα παιδιά που θα τερματίσουν, θα γίνει απονομή του αναμνηστικού αριθμημένου εμβλήματος των αγώνων και έγγραφο "Ενθύμιο Συμμετοχής". Αν στον αγώνα 1 χλμ λάβουν μέρος και ενήλικα άτομα, αυτά θα βραβευθούν ανά περίπτωση.

Σε όλους και όλες που θα τερματίσουν στον αγώνα 6 χλμ, θα γίνει απονομή αριθμημένου συλλεκτικού μεταλλίου και έγγραφο "Ενθύμιο Συμμετοχής". Στους τρείς πρώτους νικητές θα γίνει απονομή του ιστορικού βιβλίου της Τέσυς Μπάιλα "Άγριες Θάλασσες", εκδόσεις "Ψυχογιός".

Όλα τα έγγραφα "Ενθύμια Συμμετοχής", καθώς και τα ιστορικά βιβλία "Άγριες Θάλασσες" που θα απονεμηθούν, θα είναι υπογεγραμμένα από τον δήμαρχο Σάμου Μιχάλη Αγγελόπουλο και από τον πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας Χώρας, Δημήτριο Τσιρίγο, ενώ τα βιβλία θα έχουν και την υπογραφή της συγγραφέως.

Δεδομένου ότι απαιτείται χρόνος για την αναγραφή των ονομάτων στο "Ενθύμιο Συμμετοχής", αυτό θα χορηγηθεί, μαζί με τα βιβλία, την Τετάρτη 11 Ιουλίου , στις 8μμ, στην πλατεία Σαμίων Ηρώων στη Χώρα, σε ειδική εκδήλωση.

Η ιστορία των αγώνων

Οι εν λόγω αγώνες δρόμου έγιναν για πρώτη φορά στις 10 Ιουλίου 2016, στo πλαίσιo των εκδηλώσεων για τα αποκαλυπτήρια της προτομής του Μιλτιάδη Χούμα, στην πλατεία Σαμίων Ηρώων, στη Χώρα.

Η διεξαγωγή τους ήταν μία ιδέα του Νίκου Μιλτ. Χούμα (Χώρα Σάμου 1951-Αθήνα 2017). Μετά από πρόταση της οικογένειας Μιλτιάδη Χούμα (Γιάννης Μιλτ. Χούμας), σε συνεννόηση με τον πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας Χώρας Σάμου, Δημήτριο Τσιρίγο, ορίστηκε οι αγώνες κάθε χρόνο να είναι αφιερωμένοι μαζί με τον Μιλτιάδη Χούμα και σε έναν Σάμιο αγωνιστή του 1941-1944, κατά προτίμηση από τη Χώρα Σάμου. Στους περσινούς αγώνες τιμήθηκε ο Ζήσιμος Καραχριστοδούλου (Χώρα Σάμου 1890-1966). Στους φετινούς αγώνες θα τιμηθεί ο Ιωάννης Γεωρ. Χαχώλος (Χώρα Σάμου 1907-1955).

Το πρόγραμμα των αγώνων


Αρχική δημοσίευση στο My Samos Blog: www.my-samos.blogspot.com