AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

12 Ιουν 2018

Αντίθετο με νέο ΚΥΤ προσφύγων και μεταναστών στη Σάμο το ΚΚΕ

 


Στην πρόθεση της κυβέρνησης για δημιουργία νέου Κέντρου Υποδοχής και Ταυτοποίησης (ΚΥΤ) προσφύγων και μεταναστών στο νησί αντιδρά η Τομεακή Επιτροπή Σάμου του ΚΚΕ. Τι λέει για το θέμα κι ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης "Αδέσμευτη Κίνηση Πολιτών Σάμου (ΑΚΙΣ)", Αντώνης Σίμος.

Πιο αναλυτικά, σε ανακοίνωσή της η Τομεακή Επιτροπή Σάμου του ΚΚΕ σημειώνει:

"Η πρόσφατη απαίτηση της κυβέρνησης για δημιουργία νέου μεγαλύτερου Κέντρου Υποδοχής και Ταυτοποίησης καθώς και δομής παραβατικών (δηλαδή φυλακής) στο νησί, ρίχνει και το τελευταίο φύλλο συκής της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ σχετικά με το προσφυγικό ζήτημα.

Η δημιουργία ενός νέου ακόμη μεγαλύτερου ΚΥΤ θα σημάνει ακόμη περισσότερους ανθρώπους εγκλωβισμένους στο νησί μας χωρίς τις στοιχειώδεις συνθήκες διαβίωσης.

Η κοροϊδία και η υποκρισία της κυβέρνησης να μην περάσει!

Αποδεικνύεται για άλλη μια φορά οτι οι τακτικές υποσχέσεις της κυβέρνησης για αποσυμφόρηση και βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης και «το ανθρωπιστικό προφίλ» που προσπαθεί να καλλιεργήσει είναι φούμαρα, σαν κι αυτά που τάζει για τη «μεταμνημονιακή εποχή», προκειμένου να αποκοιμίζει τον λαό.

Η πείρα από το νησί μας όλα αυτά τα χρόνια, αλλά κι από τα άλλα νησιά του Αιγαίου, δείχνει ότι για την ΕΕ και την κυβέρνηση το προσωρινό είναι μόνιμο, οι «ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης» είναι κατ’ ευφημισμόν.

Όσο συνεχίζονται οι ιμπεριαλιστικοί πόλεμοι κι επεμβάσεις, όσο εξαθλιώνονται λαοί, τόσο θα ξεριζώνονται άνθρωποι από τις χώρες τους, θα αναζητούν αλλού καλύτερη ζωή για τους ίδιους και τις οικογένειές τους.

Η αλληλεγγύη σε πρόσφυγες και μετανάστες είναι το ελάχιστο που μπορούν και οφείλουν να κάνουν οι εργάτες και τα φτωχά λαϊκά στρώματα του νησιού μας.

Ούτε σκέψη για μεγαλύτερο ΚΥΤ, για δομή φυλακής που θα εγκλωβίσουν χιλιάδες ανθρώπους στο νησί.

Μόνη λύση αποτελεί η πρόταση του ΚΚΕ για:

· Άμεσο απεγκλωβισμό όλων των προσφύγων και μεταναστών από το νησί και τη μεταφορά τους με ευθύνη της κυβέρνησης στην ηπειρωτική Ελλάδα.

· Κατάθεση και εξέταση του ασύλου, καθώς και έκδοση οποιουδήποτε άλλου εγγράφου σε κέντρα της ηπειρωτικής χώρας από εδώ και στο εξής.

· Πλήρη αποζημίωση των κατοίκων από ζημιές που έχουν υποστεί λόγω της υπερσυσσώρευσης και των συνθηκών κράτησης".
 
Αρχική δημοσίευση στο My Samos Blog: www.my-samos.blogspot.com