AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

12 Ιουν 2018

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ & TIMELAPSE: Κεραυνοί "σκέπασαν" τη Σάμο!

Φωτογραφία: Manolis Thravalos

Άστραψε και βρόντηξε καλοκαιριάτικα τη Δευτέρα στη Σάμο! Όπως το συνηθίζουν κάθε φορά που ο καιρός κάνει τα... δικά του, και τώρα χομπίστες φωτογράφοι του νησιού δεν άφησαν την ευκαιρία να πάει χαμένη!
 
Από ψηλά ή χαμηλά, βάλθηκαν να "αιχμαλωτίσουν" στον φακό τους τα ασυνήθιστα για την εποχή καιρικά φαινόμενα, να απαθανατίσουν εικόνες μοναδικής ομορφιάς.

Ένας από αυτούς, ο Μανώλης Θράβαλος, περιγράφει το σκηνικό που αντίκρισε:

"Σπάνιας δυναμικής για την εποχή και την περιοχή μας ήταν η καταιγίδα που επηρέασε την ανατολική Σάμο χθες το απόγευμα. Αφού πρώτα οργανώθηκε πάνω από την τουρκική ενδοχώρα, το ισχυρό σύστημα καταιγίδων μπούκαρε στο Αιγαίο, όπου και επηρέασε το νησί του Πυθαγόρα με θυελλώδεις ριπαίους ανέμους και εντυπωσιακό σόου κεραυνών στην συνέχεια.

Η αρχή έγινε με την εμφάνιση ενός εντυπωσιακού shelf cloud πάνω από την πόλη της Σάμου λίγο πριν το ηλιοβασίλεμα, το οποίο συνοδεύτηκε από ιδιαίτερα απότομο άερα που προκάλεσε - περιορισμένα ευτυχώς - προβλήματα στην περιοχή. Στη συνέχεια ο κύριος όγκος της καταιγίδας πέρασε από τα στενά της Μυκάλης και πλησίασε σε απόσταση αναπνοής το νησί, ξεσπώντας τελικά όμως το φορτίο του στις απέναντι τουρκικές ακτές. Το θέαμα συνεχίστηκε για λίγες ώρες ακόμα έως ότου η καταιγίδα διαλύθηκε το ίδιο απότομα όσο είχε σχηματιστεί στην αρχή.


Το παρακάτω βίντεο είναι ένα πρόχειρο timelapse που δείχνει το πέρασμα της καταιγίδας από τα στενά. Στα δεξιά της φωτογραφίας διακρίνεται το φημισμένο για την παραλία του, Κασονήσι, και το Χοντρό Βουνό, ενώ στο βάθος βλέπετε το όρος Καμήλα (Μυκάλη) των απέναντι τουρκικών ακτών να σφυροκοπείται αδιάκοπα από κεραυνούς".



Manolis Thravalos

Manolis Thravalos

Manolis Thravalos

Manolis Thravalos

Manolis Thravalos

Manolis Thravalos
 
Δείτε φωτογραφίες και από άλλους Σαμιώτες!
 
Σταμάτης Γούναρης
 
Νίκος Τσουμάκης
 
Χρήστος Διακοδημητρίου
 
Νίκος Τσουμάκης
 
Χρήστος Διακοδημητρίου
 
Χρήστος Διακοδημητρίου
 
Ελπίδα Γκόγκου
 
Γιάννης Καρακωνσταντής
 
Karel Schut
 
Kokkari tv video news
 
Στέλιος Δεμερτζής
 
Μανώλης Ζάννης
 
Φαίη Μπαλλάν

 
Αρχική δημοσίευση στο My Samos Blog: www.my-samos.blogspot.com