AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

7 Ιουν 2018

"Καταραμένες Πολιτείες" το νέο βιβλίο της Έλενας Χουσνή


Το νέο βιβλίο της "Καταραμένες Πολιτείες" παρουσιάζει στη Σάμο η εκπαιδευτικός και βραβευμένη συγγραφέας Έλενα Χουσνή, που ζει και δημιουργεί στο νησί.

Η εκδήλωση θα λάβει χώρα το Σάββατο 23 Ιουνίου, στις 8μμ, στον χώρο μπροστά στο Λεπροκομείο Καρλοβάσου.

Για το βιβλίο, που εκδόθηκε από τις Εκδόσεις Κύφαντα, θα μιλήσουν οι συγγραφείς Έρη Ρίτσου και Λουκάς Τζόγιας, καθώς και η επιστημονική συνεργάτης του ΕΜΠ-κριτικός θεάτρου Ελευθερία Ράπτου.
 
Την παρουσίαση θα συντονίσει ο δημοσιογράφος Μιχάλης Σβαρνιάς.
 

Μικρό απόσπασμα από το βιβλίο:
 
"Η λέπρα εγκατέλειψε τα λημέρια τους, ερείπωσε η φυλακή τους, γκρέμισαν οι τοίχοι, έπεσε η στέγη, ερήμωσε ο τόπος, δεν είναι πια το ρέμα το σύνορο του κόσμου, και πάλι όμως η ιερή απόσταση δεν περπατήθηκε.
 
Αυτή την αρρώστια δεν την νίκησαν ποτέ. Δεν έχει φάρμακο. Εκεί έξω έγιναν πολυτραυματίες, μέτρησαν πληγές που δεν τις γνώριζαν και δεν ήξεραν να τις γιατρέψουν. Βαθιές, κοφτερές, με μπόλικο φαρμάκι. Καινούριο φαρμάκι, ανίκητο. Καθάρισε το σώμα τους μα οι άλλοι ήθελαν μια κάθαρση διαφορετική, τελειωτική, να έχει σύνορα συγκεκριμένα, αδιάβατα. Δεν βρέθηκε διαβατήριο για αυτά τα σύνορα. Ακόμη αδιάβατα είναι"


Η Έλενα Χουσνή γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Πέλλα. Εργάστηκε ως δημοσιογράφος στις εφημερίδες Έθνος και Έθνος της Κυριακής, ως υπεύθυνη του Γραφείου Τύπου της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, ως επικεφαλής του Γραφείου Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Europe Direct Βορείου Αιγαίου. Επίσης εργάστηκε στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση Σάμου, ενώ σήμερα είναι Συμπαραστάτης του Δημότη και της Επιχείρησης Δήμου Σάμου. 

Το 2012 το μυθιστόρημά της "Άλικο σαν το… Αίμα" έλαβε το Α΄ Βραβείο στον Πανελλήνιο Λογοτεχνικό Διαγωνισμό της Πανελλήνιας Ένωσης Λογοτεχνών. Νωρίτερα, το 2009, είχε βραβευθεί από την ΠΕΛ με το Α΄ Βραβείο Θεατρικού Έργου και με το Γ΄ Βραβείο Μυθιστορήματος. Έχει λάβει διακρίσεις και βραβεία σε πολλούς πανελλήνιους διαγωνισμούς. Διηγήματά της έχουν φιλοξενηθεί σε συλλογικά έργα και περιοδικά.

Το 2014 εκδόθηκε το πρώτο της βιβλίο "Στα άδυτα... των δυτών" από τις εκδόσεις Δίαυλος. Ακολούθησε το 2016 η "Χρυσή Εκδίκηση – Η πτώση μιας δυναστείας" και το 2017 "Το παιδί με τη ριγέ μπλούζα", και τα δύο από τις εκδόσεις Κύφαντα.

Από τον Ιανουάριο του 2015 είναι μέλος της ΕΛΣΑΛ (Ελληνικής Λέσχης Συγγραφέων Αστυνομικής Λογοτεχνίας).

Αρχική δημοσίευση στο My Samos Blog: www.my-samos.blogspot.com