AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

4 Ιουν 2018

Κι άλλο "χρυσό" βραβείο για το Samos Anthemis του ΕΟΣ Σάμου!

 
Με άλλο ένα "χρυσό" βραβείο επέστρεψε το Samos Anthemis του ΕΟΣ Σάμου από τον διαγωνισμό "Wine Olymp Awards 2018" που πραγματοποιήθηκε στις 26 και 27 Μαΐου, υπό την εποπτεία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. 

Στον φετινό διαγωνισμό 30 καταξιωμένοι στον χώρο του οίνου κριτές (οινολόγοι, οινοχόοι και δημοσιογράφοι οίνου), αφού δοκίμασαν 208 δείγματα οίνων και 8 αμπελοοινικά αποστάγματα από την Ελλάδα και την Κύπρο, όχι μόνο απένειμαν χρυσό βραβείο στο εξαιρετικό SAMOS ANTHEMIS 2012 του ΕΟΣΣ, αλλά και ειδική διάκριση για τον καλύτερο επιδόρπιο οίνο.
 

Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στα αποτελέσματα του "Wine Olymp Awards 2018", δίνεται "ειδική διάκριση σε ένα μονοποικιλιακό οίνο από την ποικιλία Μοσχάτο Λευκό, με την υψηλότερη βαθμολογία: Samos Anthemis 2012 – Ε.Ο.Σ. Σάμου".
 
 
Πρόκειται για κρασί με καραμελένιο χρώμα και ανταύγειες σε απόχρωση χαλκού, που μαρτυρούν την πενταετή παλαίωσή του σε δρύινα βαρέλια.
 
"Αρώματα μελιού, κερήθρας μελιού, καραμέλας βουτύρου, γλυκών κουταλιού, κερασιών σε αλκοόλ, αποξηραμένων φρούτων και καρπών, με φόντο κακάο και σοκολάτας, συνθέτουν ένα ιδιαίτερα πολύπλοκο και πυκνό αρωματικό προφίλ, χτισμένο σε πολλά επίπεδα.


Στο στόμα, η θαυμάσια ισορροπία του Samos Anthemis διατηρεί σχεδόν ανέπαφη την πρωτογενή φρεσκάδα των ευγενών αρωμάτων του Μοσχάτου, συνδυασμένη μοναδικά με τις δευτερογενείς ευωδιές των αποξηραμένων φρούτων, καπνού και σοκολάτας που αναδεικνύονται από την παλαίωση και δίνουν ένα πραγματικά «ξεχωριστό» κρασί!" αναφέρουν οι άνθρωποι του Ενιαίου Οινοποιητικού Αγροτικού Συνεταιρισμού (ΕΟΣ) Σάμου.

 
Ο εν λόγω διαγωνισμός τελούσε υπό την αιγίδα του υπουργείου Τουρισμού, της Εθνικής Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Αμπέλου και Οίνου (Ε.Δ.Ο.Α.Ο.), της Κεντρικής Συνεταιριστικής Ένωσης Αμπελοοινικών Προϊόντων (Κ.Ε.Ο.Σ.Ο.Ε.), του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού, της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος και πολλών άλλων φορέων.
 
Αρχική δημοσίευση στο My Samos Blog: www.my-samos.blogspot.com