AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

3 Ιουλ 2018

Παρουσίαση του βιβλίου "Όλες οι ΑΕΚ του κόσμου" στις 8/7 στο Καρλόβασι


Το βιβλίο του δημοσιογράφου της ΕΡΤ, Νίκου Αγγελίδη, με τίτλο "Όλες οι ΑΕΚ του κόσμου" παρουσιάζεται την Κυριακή 8 Ιουλίου στο Καρλόβασι της Σάμου.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 21:00 στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων της Δημοτικής Ενότητας Καρλοβάσου.

Στην παρουσίαση του βιβλίου, η ιστορική ομάδα της ΑΕ Καρλοβάσου θα βρεθεί στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος, με ιστορικές αναφορές για την παρουσία της στα τοπικά γήπεδα, σπάνιο φωτογραφικό υλικό από το παρελθόν και αφηγήσεις ανθρώπων που έχουν γράψει τις δικές τους σελίδες δόξας στον σαμιώτικο αθλητισμό. 

Τον συντονισμό της εκδήλωσης θα έχει ο Γιάννης Γρηγορακάκης. 

Η παρουσίαση θα γίνει σε γιγαντοοθόνη με προβολή ειδικά επεξεργασμένων βίντεο. 

Λίγα λόγια για το βιβλίο "Όλες οι ΑΕΚ του κόσμου"

Η 2η έκδοση του βιβλίου "Όλες οι ΑΕΚ του κόσμου", εμπλουτισμένη με περισσότερο υλικό, κυκλοφορεί από τις εκδόσεις "Νότιος Άνεμος".  

Είναι ένα ξεχωριστό ταξίδι στα αχαρτογράφητα νερά της ιστορίας της ΑΕΚ και του αθλητισμού γενικότερα. Ένα ταξίδι αγωνιώδες, έτσι ακριβώς περιγράφεται, για να διασωθεί η ρίζα, ο πολιτισμός, η γλώσσα, η θρησκεία, τα ήθη και έθιμα που κρατούσαν σαν φυλακτό στις αλλοτινές τους πατρίδες οι Μικρασιάτες, οι Ρωμηοί της Πόλης και της Σμύρνης, οι Πόντιοι…

Η πολυετής έρευνα του Νίκου Αγγελίδη, φέρνει στο φως, άγνωστες πτυχές της ιστορίας του δικέφαλου αετού και κατ’ επέκταση του Μικρασιατικού και Ποντιακού ελληνισμού. 

To βιβλίο "Όλες οι ΑΕΚ του κόσμου", καταγράφει 361 σωματεία σε όλο τον κόσμο που λέγονται ΑΕΚ ή φέρουν ως έμβλημα τον δικέφαλο αετό… 

Η όλη δουλειά περικλείεται σε 80.000 λέξεις και 320 πολύχρωμες σελίδες με πάνω από 1500 φωτογραφίες και αποκόμματα εφημερίδων.

Αρχική δημοσίευση στο My Samos Blog: www.my-samos.blogspot.com