AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

26 Οκτ 2018

Η "Ανατροπή" στον Μαραθόκαμπο


Ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης "Ανατροπή", Χρήστος Χατζηχριστοδούλου, επισκέφτηκε την Τετάρτη την δημοτική κοινότητα Μαραθοκάμπου για να συζητήσει με τους κατοίκους τα θέματα που τους απασχολούν. 

Ο Μαραθόκαμπος, ένα αυθεντικό παραδοσιακό χωριό, βρίσκεται στους πρόποδες του βουνού Κέρκη, στην πλαγιά του λόφου Φτεριάς, και είναι η 5η μεγαλύτερη κοινότητα του νησιού και η έδρα του πρώην Καποδιστριακού δήμου Μαραθοκάμπου.

Κάτοικοι του χωριού ενημερώθηκαν από την "Ανατροπή" και τον κ. Χρήστο Χατζηχριστοδούλου για διάφορα θέματα της τοπικής αυτοδιοίκησης αναφορικά στην ορθή λειτουργία του δήμου. 

Αναλύθηκαν εκτενώς οι θέσεις και οι βασικοί άξονες διοίκησης του δήμου, σύμφωνα με την "Ανατροπή".

Ο Μαραθόκαμπος - όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν οι κάτοικοί του - είναι μια περιοχή παραμελημένη. Έχει, όμως, πολλές δυνατότητες ανάπτυξης, αν λειτουργήσει ο δήμος σωστά και έγκαιρα, και με τον κατάλληλο προγραμματισμό καθίσταται δυνατή η επίλυση των ζητημάτων της καθημερινότητας, αλλά και η προώθηση των προτερημάτων της περιοχής.

Ο Μαραθόκαμπος περιλαμβάνει πολλούς οικισμούς, με μεγάλες δυνατότητες ανάπτυξης στον Όρμο, όπου πρέπει να αξιοποιηθούν σωστά τα νέα λιμενικά έργα, και στον Κάμπο, όπου είναι μια μεγάλη τουριστική περιοχή, που όμως υπολείπεται πολλών βασικών υποδομών. 

Επίσης, μπορούν να αναπτυχτούν και να αναδειχτούν περαιτέρω οι όμορφες παραλίες της περιοχής, ήδη γνωστές για το κάλλος τους, όπως η Χρυσή Άμμο και ο Λιμνιώνας. Τέλος, στην περιοχή αυτή συναντάται η παράδοση και η ιστορία, έχοντας την σπηλιά του Πυθαγόρα και το εντυπωσιακό έθιμο των Οβίδων, που λαμβάνει χώρα την Κυριακή του Πάσχα.

Αρχική δημοσίευση στο My Samos Blog: www.my-samos.blogspot.com