AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

31 Οκτ 2018

Εγκρίθηκαν έργα εκσυγχρονισμού λιμανιού και αλιευτικού καταφυγίου της Σάμου


Τα έργα ανάπτυξης και εκσυγχρονισμού λιμανιών και αλιευτικών καταφυγίων της Σάμου αποτέλεσαν την Τετάρτη θέμα προς συζήτηση κατά τη συνεδρίαση της Επιτροπής Σχεδιασμού και Ανάπτυξης Λιμένων (ΕΣΑΛ) του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.

Στη συνεδρίαση παραβρέθηκαν ο Βουλευτής ν. Σάμου, Δημήτρης Σεβαστάκης, ο δήμαρχος Σάμου, Μιχάλης Αγγελόπουλος, και στελέχη του Λιμενικού Ταμείου Σάμου.

Πιο αναλυτικά συζητήθηκαν: 

- Το Master Plan Πυθαγορείου, που περιλαμβάνει το σχέδιο όρων δόμησης και τις χρήσεις γης του λιμένα Πυθαγορείου

- Οι τεχνικές μελέτες έργων επέκτασης του αλιευτικού καταφυγίου Μπάλου Σάμου και η σχετική μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων.

Η Επιτροπή Σχεδιασμού και Ανάπτυξης Λιμένων ενέκρινε το Master Plan Λιμένα Πυθαγορείου που καθορίζει όρους δόμησης και χρήσης του Λιμένα που περιλαμβάνουν το σχεδιασμό των λιμενικών και των χερσαίων υποδομών, το πλαίσιο χρήσης των υφιστάμενων κτιριακών υποδομών και πιθανών μελλοντικών επεκτάσεων τους, τον καθορισμό των ζωνών λειτουργίας ISPS καθώς και του τελωνειακού και αστυνομικού ελέγχου. 

Ο προσδιορισμός των πολεοδομικών χαρακτηριστικών και η οργάνωση χερσαίας ζώνης με σεβασμό στην αρχιτεκτονική και πολιτιστική κληρονομιά της περιοχής θα συνεισφέρει με ουσιαστικό τρόπο στη γενική λειτουργία του Λιμένα.

Ο Δήμαρχος Σάμου, Μιχάλης Αγγελόπουλος, δήλωσε: "Η υιοθέτηση και η έγκριση Master Plan Λιμένα Πυθαγορείου μετά από μία μακρά και κοπιώδη διαδικασία αποτελεί ένα θεσμικό και κανονιστικό βήμα για την ανάπτυξη του νησιού μας". 

Στην ίδια συνεδρίαση της Ε.Σ.Α.Λ εγκρίθηκαν επίσης οι προτεινόμενες παρεμβάσεις για την αναβάθμιση του αλιευτικού καταφυγίου Μπάλου Κουμαίικων.

Αρχική δημοσίευση στο My Samos Blog: www.my-samos.blogspot.com