AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

26 Οκτ 2018

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ: Η βράβευση του Σαμιώτη δύτη Αλ. Μαλαγάρη στις Η.Π.Α!


Ως δύτης και καλεσμένος ομιλητής στο ετήσιο συνέδριο Δυτών Δημόσιας Ασφάλειας, που οργάνωσε πριν από λίγες μέρες στο Ιλινόις των Η.Π.Α η Διεθνής Ένωση Ειδικών Δυτών Διασωστών συμμετείχε ο Σαμιώτης Αλέξανδρος Μαλαγάρης. 

Tο θέμα της ομιλίας του ήταν η οργάνωση και διοίκηση ομάδας δυτών δημόσιας ασφάλειας στο Αιγαίο, όπως και οι γεωπολιτικές προκλήσεις.

Πριν αρχίσει το συνέδριο, ο Αλ. Μαλαγάρης ολοκλήρωσε την εκπαίδευση και πιστοποιήθηκε ως τεχνικός της ολοπρόσωπης μάσκας Interspiro Divator II (AGA).

Το συνέδριο με συμμετοχές από όλη την Αμερική, τη Γερμανία και την Ελλάδα, είχε ένα εντατικό πρόγραμμα εκπαίδευσης με διαλέξεις για την ασφάλεια των δυτών διασωστών, για την επιχειρησιακή χρήση νέων τεχνολογιών όπως εναέριων και υποβρύχιων drones, αναλύσεις των πολιτειακών και ομοσπονδιακών δυνατοτήτων επέμβασης προς αντιμετώπιση φυσικών και ανθρωπογενών καταστροφών και επισκέψεις σε τοπικούς πυροσβεστικούς σταθμούς όπου μας παρουσίασαν τις ομάδες δυτών τους. 

Στο πλαίσιο του συνεδρίου έγινε ολοήμερη άσκηση έρευνας διάσωσης – ανέλκυσης σε λίμνη με την ανάπτυξη όλου του δυναμικού των τοπικών ομάδων δυτών δημόσιας ασφάλειας της πυροσβεστικής και της αστυνομίας. 

Καθ ‘όλη τη διάρκεια του συνεδρίου, σε ξεχωριστή αίθουσα υπήρχαν περίπτερα των κατασκευαστών του ειδικευμένου καταδυτικού και διασωστικού εξοπλισμού που χρησιμοποιούνταν από τους δύτες. 

Τη βραδιά των βραβείων απονεμήθηκε από την IARDS στον Αλέξανδρο Μαλαγάρη το βραβείο του Ασημένιου Πτερυγίου (Silver Fin Award), ως ο δύτης με τη μεγαλύτερη πρόοδο αυτό το έτος και ως αναγνώριση της συμβολής του στην ανάπτυξη της κατάδυσης δημόσιας ασφάλειας. 

Το βραβείο για την πιο δραματική διάσωση του έτους απονεμήθηκε στην ομάδα δυτών της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας της Ινδιανάπολις και το παρέλαβε ο διοικητής των ειδικών αποστολών της υπηρεσίας, Captain Jerry Richert.

Περιγράφοντας την εμπειρία του στις ΗΠΑ ο Σαμιώτης δύτης ανάφερε τα εξής: 

"Ήταν μια μοναδική ευκαιρία περαιτέρω εκπαίδευσης στην ειδικότητα μου και ένα ευχάριστο αντάμωμα με φίλους, συμμαθητές και εκπαιδευτές μου από το σχολείο εκπαιδευτών δυτών δημόσιας ασφάλειας της Φλόριντα. 

Ευχαριστώ πολύ την IARDS και τη Dive Rescue International για τη πρόσκληση να αντιπροσωπεύσω τη χώρα μου στο συνέδριο και για την υποστήριξη τους τα τελευταία αυτά χρόνια".

Δείτε φωτογραφίες από την ομιλία και τη βράβευση του Αλέξανδρου Μαλαγάρη στις Η.Π.Α.!








Δείτε επίσης βίντεο και φωτογραφίες από την εκπαίδευση που ακολούθησε ο Αλέξανδρος Μαλαγάρης με άλλους δύτες στις ΗΠΑ:




















Πηγή: Σελίδα Αλέξανδρου Μαλαγάρη στο facebook