AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

30 Οκτ 2018

Δ. Βίτσας: "Ξεχάστε τη Μόρια, έχει στοχοποιηθεί η Σάμος"!


Την εκτίμηση του ότι η Σάμος έχει στοχοποιηθεί από τους διακινητές προσφύγων και μεταναστών εξέφρασε τη Δευτέρα στη Βουλή ο υπουργός μεταναστευτικής πολιτικής, Δημήτρης Βίτσας.

Στο πλαίσιο συζήτησης σχετικής επίκαιρης επερώτησης βουλευτών της Ν.Δ, ο κ. Βίτσας δήλωσε χαρακτηριστικά:

"Ξεχάστε την Μόρια, σε λίγο καιρό δεν θα είναι πρόβλημα, το πρόβλημα είναι η Σάμος γιατί έχει στοχοποιηθεί το νησί.

Μόνο από τον Σεπτέμβριο έως τις 25 Οκτωβρίου στην Σάμο έχουν μπει 2.317 και έφυγαν 1.103. Την ίδια περίοδο στην Μυτιλήνη ήρθαν 2.809 και έφυγαν 3.600".

Υπενθυμίζεται ότι οι πρόσφυγες και μετανάστες στο νησί έχουν ξεπεράσει τους 5.000.

Εν τω μεταξύ, ο δημοτικός σύμβουλος Σάμου και πρώην πρόεδρος της ΝΟ.Δ.Ε της Νέας Δημοκρατίας στο νησί, Νικος Στεφανής σχολιάζοντας τις δηλώσεις του Δ. Βίτσα ανάφερε τα εξής:

"Με τις δηλώσεις του ο Υπουργός Βίτσας στοχοποιεί τη Σάμο. 

Σε μία κυβέρνηση που δεν υπάρχει σχέδιο για την αποτροπή παράνομης εισόδου στην Ελλάδα ο Υπουργός αντί να κάνει δηλώσεις και να στέλνει το "στίγμα" που να αποβιβαστούν, καλό θα ήταν να συνεργαστεί με τα άλλα Υπουργεία και επιτέλους να προστατέψουν τα σύνορα της Χώρας μας (θαλάσσια και χερσαία). Αυτό που κάνει εδώ και καιρό είναι επικίνδυνο και καταστρέφει τα νησιά μας.

Όμως εξίσου επικίνδυνο είναι τώρα που οι εκλογές πλησιάζουν όλοι αυτοί που τα προηγούμενα χρόνια στήριζαν με τις πράξεις τους και την σιωπή τους το μεγάλο αυτό πρόβλημα του μεταναστευτικού τώρα να προσπαθούν να έρθουν κοντά με τους "άλλους" για να κερδίσουν αυτό που δεν τους έδωσε ο Σαμιακός λαός σε προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις. 

Τώρα θυμήθηκαν ότι η Σάμος είναι τουριστικός προορισμός και ότι δεν αντέχουν άλλο τέτοια αντιμετώπιση. 

Οι κάτοικοι του νησιού μας δεν ξεχνούν εύκολα και θα το αποδείξουν σύντομα όταν θα κληθούν να αποφασίσουν για την τύχη της Χώρας και των νησιών μας.

Με το βλέμμα στο μέλλον  τα νησιά μας θα τα καταφέρουν!"

Αρχική δημοσίευση στο My Samos Blog: www.my-samos.blogspot.com