AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

29 Οκτ 2018

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ: Η μεγάλη παρέλαση στην πόλη της Σάμου!


Πλήθος κόσμου έδωσε το παρών στη μεγάλη παρέλαση για την 78η επέτειο του "Όχι", το πρωί της Κυριακής, στην παραλιακή της πόλεως Σάμου.
Άνθρωποι κάθε ηλικίας χειροκρότησαν τους μαθητές και τις μαθήτριες των σχολείων της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, αλλά και τα τμήματα των προσκόπων και οδηγών, του Λυκείου Ελληνίδων, των εθελοντριών Αδελφών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και βεβαίως του Στρατού Ξηράς.

Από την εξέδρα των επισήμων την παρέλαση παρακολούθησαν οι τοπικοί φορείς.

Προηγήθηκε Δοξολογία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Νικολάου, χοροστατούντος του Μητροπολίτη Σάμου, Ικαρίας και Κορσεών, κ. Ευσεβίου*, καθώς και επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο Πεσόντων, στην πλατεία Πυθαγόρα.

Δείτε πλούσια στιγμιότυπα, εκατοντάδες φωτογραφίες που απαθανάτισε ο Μανώλης Marg!





































































































































































    













































Φωτογραφίες: Manolis Marg

* Ο Μητροπολίτης κ. Ευσέβιος στην ομιλία του κατά την επίσημη δοξολογία αναφέρθηκε στην καθιέρωση της εορτής της Αγίας Σκέπης και μεταξύ άλλων επεσήμανε ότι  ο λαός τον Οκτώβριο του 1940, υπερβαίνοντας διχασμούς, ξεσηκώθηκε με ευλογημένη σύμπνοια πιστεύοντας ότι η υπέρμαχος Στρατηγός η Παναγία, ας ηγείται του αμυντικού αγώνα του Έθνους υπέρ της ελευθερίας και της αξιοπρέπειας.


Τόνισε επίσης ότι "τότε οι Έλληνες είπαν ένα βροντερό ΟΧΙ που δόξασε την Ελλάδα και ότι σήμερα οι καιροί απαιτούν από όλους τους ακρίτες και νησιώτες, κυρίως από μας τους Σαμιώτες  να βροντοφωνάξουμε ένα νέο ΟΧΙ στην αλλοίωση μας την θρησκευτική, την εθνική, την πληθυσμιακή". 

Αρχική δημοσίευση στο My Samos Blog: www.my-samos.blogspot.com