AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

7 Δεκ 2018

Περισσότεροι από 1.000 μετανάστες-πρόσφυγες ήρθαν στη Σάμο το Νοέμβριο


Σχεδόν τετραπλασιάστηκαν οι αφίξεις μεταναστών-προσφύγων τον Νοέμβριο του 2018 σε σχέση με τον Νοέμβριο του προηγούμενου έτους, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες.

Τον Νοέμβριο του 2018, 1.018 άτομα κατέφτασαν στη Σάμο έναντι μόλις 277 αφίξεων τον Νοέμβριο του 2017, ωστόσο είναι λιγότερα από τα 1.892 άτομα που ήρθαν στο νησί τον Οκτώβριο. Η πλειονότητα των νεοαφιχθέντων είναι από το Αφγανιστάν, το Ιράκ και τη Συρία.

Ο μέσος όρος καθημερινών αφίξεων αυτό το μήνα είναι 33, ενώ του προηγούμενου ήταν 61.

Στη Σάμο, διαμένουν περίπου 4.350 πρόσφυγες και μετανάστες. H πλειονότητα του πληθυσμού στη Σάμο είναι από το Αφγανιστάν (23%), το Ιράκ (19%), τη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό (13%) και το Καμερούν (10%).

Οι γυναίκες αντιπροσωπεύουν το 22% του πληθυσμού και τα παιδιά το 29%, εκ των οποίων περίπου 6 στα 10 είναι κάτω των 12 ετών.

Περίπου το 25% των παιδιών είναι ασυνόδευτα ή χωρισμένα από την οικογένειά τους, και στην πλειοψηφία τους είναι από το Αφγανιστάν, το Ιράκ και τη Γουινέα.

Το 44% του πληθυσμού είναι άντρες μεταξύ 18 και 39 ετών.

Τον φετινό Νοέμβριο 2.075 άνθρωποι αφίχθησαν σε όλα τα νησιά του Αιγαίου, η πλειονότητα των οποίων κατέφτασαν στη Σάμο. Ο μέσος όρος των καθημερινών αφίξεων σε όλα τα νησιά, συμπεριλαμβανομένης της Σάμου, ήταν 69 άτομα.

Σύμφωνα με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες αυτό το μήνα, έπειτα από σχετική έγκριση των αρχών, 967 αιτούντες άσυλο αναχώρησαν από τη Σάμο προς την ενδοχώρα.

Από αυτούς, 918 (95%) μεταφέρθηκαν – με την υποστήριξη της Ύπατης Αρμοστείας – σε κρατικές δομές φιλοξενίας και σε διαμερίσματα υπό τη διαχείριση της Ύπατης Αρμοστείας στην ενδοχώρα.

Δείτε αναλυτικότερα στατιστικά στοιχεία για τον αριθμό μεταναστών-προσφύγων στη Σάμο:





Αρχική δημοσίευση στο My Samos Blog: www.my-samos.blogspot.com