AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

11 Δεκ 2018

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ: Σάμος, το νησί των βουνών!

Φωτογραφίες του Μανώλη Θράβαλου

Εξαιρετικές φωτογραφίες από βουνά της Σάμου δημοσίευσε στην ομάδα "Summer in Samos" στο facebook ο Μανώλης Θράβαλος, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Βουνού (11 Δεκεμβρίου)!

Όπως αναφέρει ο ίδιος, "Παγκόσμια Ημέρα Βουνού σήμερα και η Σάμος έχει την τιμητική της! Απολαύστε μερικές από τις πιο ωραίες σαμιώτικες κορυφές και μοιραστείτε τις δικές σας φωτογραφίες από τα βουνά της Σάμου στα σχόλια! 

Today is the International Mountain Day and a perfect opportunity to take a small hint of the beauty that the mountains of Samos island offer to the hikers! Feel free to share your Samos mountain photos in the comments below!"


Από τα 1.153 μέτρα υψόμετρο της κορυφής του Καρβούνη με θέα προς τα ανατολικά και την πόλη της Σάμου:


Το όρος Κέρκης, ένα από τα πιο επιβλητικά βουνά του Αιγαίου, ορθώνεται σε ύψος 1.437 μέτρων. Το συγκεκριμένο ξέφωτο που βρίσκεται λίγο χαμηλότερα δίνει την αίσθηση ότι βρίσκεσαι σε αεροπλάνο με την πανοραμική θέα που προσφέρει:


Το αγαπημένο Καστροβούνι, με τον εγκαταλελειμμένο μεσαιωνικό οικισμό στην κορυφή του, προσφέρει μία πεζοπορική εμπειρία πολλών οκτανίων στους τολμηρούς που επιχειρούν την ανάβασή του:


Άγνωστη βουνοκορφή στους περισσότερους Σαμιώτες, κοντά στο όρος Μπουρνιάς στη νότια Σάμο, η οποία φιλοξενεί ένα υπέροχο εκκλησάκι του Άη-Λια και προσφέρει απερίγραπτα όμορφη θέα τόσο προς τη Σαμιωπούλα όσο και προς τα ανατολικά και το Πυθαγόρειο:


Το βουνό Θιος πάνω από την πόλη της Σάμου δεν αποτελείται μόνο από την κορυφή του Άη-Λια, που εύκολα κανείς επισκέπτεται με το αυτοκίνητο, αλλά από μία σειρά διαδοχικών κορυφών προς τα ανατολικά που προσφέρουν μία εικόνα της πόλης μας όπως δεν την έχετε ξαναδεί. Σημαντικό να σημειωθεί ότι δεν ενώνονται όλες οι κορυφές με μονοπάτια, ενώ σε ορισμένα σημεία η διέλευση είναι δύσκολη:


Κρυμμένες ομορφιές στον κεντρικό Καρβούνη που θυμίζουν σκηνικό Jurassic Park:


Αρχική δημοσίευση στο My Samos Blog: www.my-samos.blogspot.com