AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

3 Δεκ 2018

Δεν θα συμμετάσχει στη σύσκεψη με τον Δ. Βίτσα στις 4/12 το Επιμελητήριο Σάμου


Το Επιμελητήριο Σάμου ενημέρωσε τη Δευτέρα ότι δε θα συμμετάσχει στην προγραμματισμένη συνάντηση του δημάρχου και φορέων της Σάμου με τον υπουργό Δ. Βίτσα στις 4/12 στο Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής

Όπως αναφέρει η διοίκηση του Επιμελητηρίου, "ο λόγος είναι ότι δεν τηρήθηκαν οι υποσχέσεις του υπουργού κ. Δημ. Βίτσα, ο οποίος μας διαβεβαίωνε ότι θα υπάρξει πλήρης αποσυμφόρηση του ΚΥΤ μέχρι τέλους Σεπτεμβρίου 2018.

Έχουμε φθάσει στο τέλος του χρόνου, με αποτέλεσμα να υπάρχει δεκαπλάσιος αριθμός ατόμων από την υπάρχουσα δυναμικότητα του Κέντρου. Δεν γίνεται να βλέπουμε τα καράβια να φεύγουν άδεια και η Επιτροπή Ασύλου να μην διεκπεραιώνει υποθέσεις, ώστε να αποσυμφορηθεί το νησί μας.

Γνωρίζουμε ότι, τους μήνες Οκτώβριο – Νοέμβριο 2018 έχουμε ρεκόρ αφίξεων. Χιλιάδες πρόσφυγες και κυρίως οικονομικοί μετανάστες έρχονται από όλη την Αφρική και την Ασία εκμεταλλευόμενοι την πολιτική των ανοιχτών συνόρων.

Τα μέλη μας και ειδικά οι επιχειρηματίες της πόλης της Σάμου είναι αγανακτισμένοι. Τα προβλήματα που δημιουργούνται καθημερινά, κυρίως το τελευταίο διάστημα, είναι πολλά και μεγάλα.

ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ

Ζητάμε, με μορφή τελεσιγράφου, την άμεση κινητοποίηση του υπουργείου σας για την αποσυμφόρηση του Κέντρου, εντός του πρώτου δεκαπενθημέρου του Δεκεμβρίου 2018. Το ΚΥΤ δε πρέπει να φιλοξενεί περισσότερα άτομα από τη δυναμικότητά του. Στη συνέχεια, μπορούμε να συμμετέχουμε σε οποιαδήποτε συνάντηση κριθεί αναγκαία.

Επισημαίνουμε ότι, το Επιμελητήριο Σάμου συνεχίζει να είναι σταθερό στις θέσεις του, οι οποίες είναι:

1) Το Κέντρο Φιλοξενίας πρώτης υποδοχής να είναι κλειστή δομή.

2) Αλλαγή της πολιτικής των ανοικτών συνόρων και ενισχυμένη φύλαξη αυτών.

3) Ενίσχυση της Επιτροπής Ασύλου.

4) Να γίνει, επιτέλους, πράξη η συμφωνία Ευρωπαϊκής Ένωσης – Τουρκίας, η οποία προβλέπει τις επιστροφές όσων δεν δικαιούνται άσυλο.

5) Άμεση αποχώρηση των Μ.Κ.Ο από το νησί μας".

Αρχική δημοσίευση στο My Samos Blog: www.my-samos.blogspot.com