AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

7 Δεκ 2018

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ: Τα κρασιά του Ε.Ο.Σ.Σ σε πανελλαδικό workshop οινοτουρισμού


Στο workshop του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ) με τίτλο "Το κρασί συναντά τον τουρισμό", έδωσε το "παρών" πριν από λίγες μέρες ο Ενιαίος Οινοποιητικός Αγροτικός Συνεταιρισμός Σάμου.

Ο Ε.Ο.Σ.Σ συμμετείχε με εκπροσώπους του, οι οποίοι παρουσίασαν τις δράσεις που επιχειρεί ο μεγάλος συνεταιρισμός της Σάμου για την ανάπτυξη του οινοτουρισμού, ενώ παράλληλα προβλήθηκαν τα ξηρά και γλυκά μοσχάτα κρασιά του Ε.Ο.Σ.Σ.

Στο workshop - θεματική συνάντηση εργασίας επισημάνθηκε η ανάγκη δρομολόγησης συντονισμένων δράσεων μέσω καινοτόμων μοντέλων συνεργασίας για την καλύτερη διασύνδεση του τουρισμού με το κρασί.

Κατά τη διάρκεια του workshop, τονίσθηκε το ενεργό ενδιαφέρον του ΣΕΤΕ για την υποστήριξη δράσεων διασύνδεσης του τουρισμού με το κρασί, αλλά και η πρωτοβουλία της Marketing Greece να συμπεριλάβει το κρασί στις προωθητικές της ενέργειες, ως μία από τις αυθεντικές εμπειρίες για τους ταξιδιώτες που επιλέγουν τη χώρα μας ως τόπο διακοπών. 

Στην ίδια κατεύθυνση, το Ινστιτούτο του ΣΕΤΕ (ΙΝΣΕΤΕ) έχει υπογράψει από το 2016 μνημόνιο συνεργασίας με τον Σύνδεσμο Ελληνικού Οίνου, που αφορά στη διασύνδεση γαστρονομίας και τοπικών οινοπαραγωγών, στις περιοχές όπου διεξάγονται  στοχευμένα εκπαιδευτικά προγράμματα του Ινστιτούτου, με συμμετέχοντες επαγγελματίες από τον χώρο της εστίασης και ευρύτερα από τον τουριστικό τομέα.   

Στο workshop οινοτουρισμού μίλησε και η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, κ. Χριστιάνα Καλογήρου, ως εκπρόσωπος της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας, η οποία τόνισε ότι η γαστρονομία αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της τουριστικής δραστηριότητας. Στο πλαίσιο αυτό, συμπλήρωσε ότι θα πρέπει να αποτελέσει και αναπόσπαστο μέρος της στρατηγικής για τον τουρισμό, από την πλευρά των Περιφερειών. Η κ. Καλογήρου, με αφορμή τη θεματική συνάντηση εργασίας, σημείωσε ότι θα πρέπει να γίνουν συντονισμένες κινήσεις απ όλες τις πλευρές προκειμένου να καθοριστούν οι δράσεις ανάπτυξης του γαστρονομικού αλλά και οινικού τουρισμού για την επίτευξη αποτελεσμάτων σε σύντομο χρονικό διάστημα.           

Για τη διοργάνωση του workshop συνεργάστηκαν με τον ΣΕΤΕ η Εθνική Διεπαγγελματική Οργάνωση Αμπέλου και Οίνου (ΕΔΟΑΟ) και η Εθνική Επιτροπή Οινοτουρισμού.

Δείτε φωτογραφίες από το workshop οινοτουρισμού: