AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

29 Μαΐ 2019

«Η Σάμος αλλά-ΖΕΙ»: Οι ψηφοφόροι μας να επιλέξουν ελεύθερα στην κάλπη


Το εκλογικό αποτέλεσμα της περασμένης Κυριακής αποτίμησε την Τρίτη η συνέλευση των υποψηφίων δημοτικών συμβούλων της δημοτικής κίνησης «η Σάμος αλλάΖΕΙ», υπό τον Νίκο Ζάχαρη. Συζητήθηκε και η στάση του συνδυασμού από δω και πέρα.

Πιο αναλυτικά, «η Σάμος αλλάΖΕΙ» εκφράζει τις ευχαριστίες της "στους 594 γυναίκες και άνδρες, συμπολίτες μας, που μας στήριξαν στην εκλογική μάχη, που δώσαμε κάτω από αντίξοες συνθήκες".

"Γνωρίζαμε ότι το πολιτικό σκηνικό που είχε διαμορφωθεί στη Σάμο το επικαθόριζε το προσφυγικό/μεταναστευτικό πρόβλημα. Η διάσπαση του ενιαίου δήμου Σάμου, με τον τρόπο και στον χρόνο που έγινε (80 ημέρες προ των εκλογών), σε συνδυασμό με την ανύπαρκτη την προηγούμενη πενταετία αυτοδιοικητική δουλειά στο Δημοτικό Συμβούλιο και στα χωριά, διαμόρφωναν ένα περιβάλλον δύσκολο για τις εκλογικές επιδιώξεις μιας νέας αυτοδιοικητικής κίνησης, όπως «η Σάμος αλλάΖΕΙ»" επισημαίνει ο συνδυασμός.

"Δώσαμε με αξιοπρέπεια την εκλογική μάχη, υπερασπιζόμενοι θέματα αρχών, όπως δημοκρατία, αλληλεγγύη, ατομικά και  κοινωνικά δικαιώματα. Παράλληλα, θέσαμε στη διαβούλευση της κοινωνίας τον προγραμματικό μας λόγο για την ισόρροπη και βιώσιμη ανάπτυξη, για την πρόοδο του νησιού μας, ώστε ο δήμος μας και η Σάμος να γίνει το «έξυπνο» νησί, το «πράσινο» νησί, το νησί του Πυθαγόρα" σημειώνει.

"Είναι προφανές ότι το εκλογικό αποτέλεσμα είναι πολύ κάτω από τις προσδοκίες μας. Δυστυχώς για μας, οι συμπολίτες μας έκαναν άλλες επιλογές. Το αποτέλεσμα αποδεικνύει ότι δεν πείσαμε ή ότι η πολύ μεγάλη πλειοψηφία δεν συμμερίζεται τις αρχές και το προγραμματικό πλαίσιο που καταθέσαμε προεκλογικά» διαπιστώνει η παράταξη του κ. Ζάχαρη, που υπογραμμίζει πως «οι εκλογές αυτές είναι οι πρώτες που έγιναν με την απλή αναλογική. Είναι βέβαιο ότι το πραγματικό σώμα διαβούλευσης και προγραμματικών συγκλίσεων θα είναι το Δημοτικό Συμβούλιο, όπου εκφράζονται και οι 6 δημοτικές παρατάξεις, με τη δύναμη που τους έδωσαν οι συμπολίτες μας. Θα απαιτηθεί από όλες τις δημοτικές παρατάξεις σύνεση, δημοκρατική συνέπεια και προγραμματικές συγκλίσεις για την αντιμετώπιση και επίλυση των σοβαρών προβλημάτων και τομών στον τρόπο διοίκησης και οργάνωσης του δήμου και όχι συνεργασίες «συναλλαγής» ετερόκλιτων σχηματισμών και «διαμοίρασης θέσεων» χωρίς αρχές και πρόγραμμα"» τονίζει η δημοτική κίνηση "η Σάμος αλλάΖΕΙ".

Παράλληλα, δεσμεύεται πως θα έχει συνεχή παρουσία στα χωριά και τις πόλεις του δήμου Ανατολικής Σάμου, καθώς και "δυναμική και διακριτή" παρέμβαση στο νέο Δημοτικό Συμβούλιο με τους δύο δημοτικούς συμβούλους της, "από τη θέση της προγραμματικής και δημιουργικής αντιπολίτευσης, υπηρετώντας τις αρχές και το πρόγραμμά μας, με γνώμονα την επίλυση των μεγάλων προβλημάτων του δήμου προς το συμφέρον των συμπολιτών μας".

Σε σχέση με τη στάση της στην εκλογική αναμέτρηση της Κυριακής 2 Ιουνίου μεταξύ των δύο διεκδικητών της θέσης του δημάρχου Ανατολικής Σάμου, δηλώνει πως "είναι αυτονόητο ότι, σεβόμενοι τις δημοκρατικές αρχές, δεν μπορούμε να υποδείξουμε εμείς, γιατί ο κάθε συμπολίτης μας έχει κρίση, μπορεί να αξιολογήσει και να επιλέξει ελεύθερα στην κάλπη".

Αρχική δημοσίευση στο My Samos Blog: www.my-samos.blogspot.com