AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

21 Μαΐ 2019

Lonely Planet: "Αυξημένη η φετινή τουριστική δημοτικότητα της Σάμου"!


Η Σάμος και τα Κύθηρα είναι τα ελληνικά νησιά με την μεγαλύτερη αύξηση στη δημοτικότητα κατά την περίοδο 2018-2019, σύμφωνα με την μεγάλη ιστοσελίδα τουρισμού LonelyPlanet.com, του μεγάλου εκδοτικού οίκου παγκόσμιων τουριστικών οδηγών Lonely Planet!

Το Lonely Planet, επικαλούμενο στατιστικά στοιχεία του μεγάλου βρετανικού ταξιδιωτικού οργανισμού "Sunvil", αποκαλύπτει τα ελληνικά νησιά που είναι λιγότερο γνωστά αλλά δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα από τη Σαντορίνη και τη Μύκονο.

Ποια είναι αυτά που είχαν περισσότερες αναζητήσεις μεταξύ του 2018-19, σύμφωνα με το δημοσίευμα του Lonely Planet;

Κύθηρα (+340%)
Σάμος (+39%)
Λήμνος (+38%)
Κύθνος (+32%)
Χάλκη (+30%)
Κουφονήσια (+25%)
Μήλος (+23%)
Μεγανήσι (+22%)
Τήλος (+21%)
Κάρπαθος (+14%)

Τα Κύθηρα, για τα οποία ο Guardian έχει μιλήσει εδώ και τέσσερα χρόνια, με τις υπέροχες παραλίες, τους καταρράκτες και την αρχιτεκτονική τους, είχαν τις περισσότερες αναζητήσεις για φέτος, ενώ ακολουθεί η ΣάμοςΗ Σάμος, μπορεί να μην είναι από τα πιο γνωστά της χώρας στο εξωτερικό, ωστόσο, φαίνεται να κερδίζει έδαφος μεταξύ των ξένων επισκεπτών.



Όπως αναφέρεται στη σελίδα του Lonely Planet, τα παραπάνω νησιά προσφέρουν εκτός από ειδυλλιακό περιβάλλον, εξαιρετικές τιμές, οι οποίες κρατούν τις διακοπές σε χαμηλό μπάτζετ.

Η Ελλάδα είναι γεμάτη ομορφιές, ωστόσο, την καλοκαιρινή περίοδο τα νησιά έχουν λίγη παραπάνω δόξα.

Μικρά και μεγάλα νησιά αποτελούν τόπος προορισμού χιλιάδων ταξιδιωτών που συρρέουν από κάθε γωνιά του πλανήτη για να απολαύσουν την ελληνική φιλοξενία, να συναντήσουν τον πολιτισμό της χώρας και να απολαύσουν τη θάλασσα.

Μπορεί η Σαντορίνη να γεμίζει το Instagram feed των περισσότερων, ωστόσο, υπάρχουν και άλλα νησιά που είναι εξίσου πανέμορφα, αλλά δεν έχουν την πολυκοσμία αυτής και δεν είναι τόσο ακριβά. 

Η Σάμος, τα Κύθηρα, αλλά και άλλα νησιά, όπως η Λήμνος, η Κύθνος και η Χάλκη κεντρίζουν το ενδιαφέρον των τουριστών που θέλουν να βιώσουν τι πάει να πει ελληνικό νησί.

Ο διευθυντής της Sunvil για το πρόγραμμα της Ελλάδας δήλωσε: «Σήμερα όλο και περισσότεροι αναζητούν τα λιγότερο τουριστικά ή μυστικά νησιά. Είτε ψάχνουν να ξεφύγουν από την πολυκοσμία και τη δική τους πολυάσχολη ζωή ή απλά θέλουν να γεμίσουν την επιθυμία τους να γνωρίσουν τον κόσμο. Ξέρουμε ότι υπάρχει μια συγκίνηση όταν ανακαλύπτετε κάτι νέο και πρώτοι».

Πηγή: iefimerida.gr

Αρχική δημοσίευση στο My Samos Blog: www.my-samos.blogspot.com