AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

24 Μαΐ 2019

Προεκλογικό κάλεσμα από τρεις υποψήφιους δημάρχους Ανατολικής Σάμου


Το τελευταίο τους κάλεσμα προς τους ψηφοφόρους απηύθυναν την Παρασκευή τρεις από τους υποψήφιους δημάρχους Ανατολικής Σάμου.

Δείτε τι δήλωσαν οι υποψήφιοι δήμαρχοι Νίκος Κατρακάζος, Νίκος Ζάχαρης και Χρήστος Χατζηχριστοδούλου:

Νίκος Κατρακάζος, επικεφαλής του συνδυασμού "Όλοι μαζί για τη Σάμο":


"Αγαπητοί συμπολίτες, 

Η ώρα που θα κληθείτε να αποφασίσετε για τη νέα Δημοτική Αρχή πλησιάζει. 

Σας καλώ λοιπόν να αποφασίσετε με κριτήριο τον τόπο μας και το μέλλον του. 

Να αποφασίσετε επιλέγοντας αυτόν και αυτούς που θεωρείτε ικανότερους να διαχειριστούν τα δύσκολα που έρχονται. 

Αυτούς που ήταν δίπλα σας όλα αυτά τα χρόνια, αυτούς που έδωσαν και δίνουν καθημερινά δείγματα του τι μπορεί να προσφέρουν. 

Σας ζητώ να προσπεράσετε την παραπληροφόρηση των ψιθυριστών και τη λάσπη των υβριστών στη πρωτοφανή επίθεση που ζήσαμε και ζούμε όλο αυτό το διάστημα. 

Σας ζητώ να με εμπιστευτείτε ξανά και να μου δώσετε με τη ψήφο σας τη δύναμη για να συνεχίσω τον αγώνα μαζί με τους υποψηφίους του συνδυασμού μας, για να πάμε μπροστά τον τόπο μας. 

Η εμπειρία μου, το έργο μου αλλά και η όρεξη και το όραμα μου θεωρώ ότι αποτελούν εγγύηση για την επιλογή σας. 

Καμία ψήφος χαμένη για τον τόπο μας."

Νίκος Ζάχαρης, επικεφαλής του συνδυασμού "Η Σάμος ΑλλάΖΕΙ":


"Οι αυτοδιοικητικές εκλογές της Κυριακής 26 Μαΐου 2019 είναι οι πρώτες εκλογές που γίνονται με το σύστημα της απλής αναλογικής και με ξεχωριστά ψηφοδέλτια για το Δήμο και ξεχωριστά ψηφοδέλτια για τις κοινότητες. Είναι μια τομή στην Αυτοδιοίκηση, γιατί δεν κατανέμει μόνο ισότιμα τις θέσεις των δημοτικών συμβούλων ανάλογα με το ποσοστό που θα πάρουν οι συνδυασμοί την πρώτη Κυριακή των εκλογών, αλλά και θα εισάγουν στο δημοτικό συμβούλιο καθαρές απόψεις, μια νέα κουλτούρα διαλόγου, συνεννοήσεων και προγραμματικών συγκλίσεων για την επίλυση των υπαρκτών και μεγάλων προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο Δήμος μας και το νησί μας.

Καλούμε τους συνδημότες μας να προσέλθουν μαζικά στην κάλπη την Κυριακή 26 Μαΐου,  να αναδείξουν δημοτικούς και κοινοτικούς συμβούλους, να υπερψηφίσουν γυναίκες και άνδρες, με δημοκρατική συνείδηση, ανεκτική συμπεριφορά και αξιοπρεπή στάση ζωής, ανθρώπους με  διάθεση ανιδιοτελούς προσφοράς  στα κοινά, σε όποιον συνδυασμό και αν επιλέξουν.

Η επικοινωνία διά ζώσης με τους συνδημότητες μας σε όλα τα χωριά και τις πόλεις του Δήμου, επιβεβαίωσε τη θετική  ανταπόκριση και αποδοχή του κόσμου στο συνδυασμό μας, ήταν πραγματικά γόνιμη και ωφέλιμη, ακούσαμε τα προβλήματά τους, συζητήσαμε το προγραμματικό μας πλαίσιο και η επικοινωνία αυτή  μας ενδυνάμωσε ακόμη περισσότερο.

Να ευχαριστήσουμε τους δημοσιογράφους και τους ιδιοκτήτες των τοπικών Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, που μας έδωσαν βήμα να επικοινωνήσουμε με όλους τους συμπολίτες μας, επιτελώντας μια βαθιά δημοκρατική διαδικασία.

Στο εκλογικό μας περίπτερο, στην παραλιακή της πρωτεύουσας, οι συμπολίτες μας θα βρίσκουν εκλογικό υλικό και ψηφοδέλτια."

Χρήστος Χατζηχριστοδούλου, επικεφαλής του συνδυασμού "Ανατροπή":


"Η προεκλογική διαδρομή ολοκληρώθηκε. Οι υποψήφιοι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης εξέθεσαν τα μέσα πειθούς τους στο λαό και ήρθε η στιγμή να κριθούν. 

Η "Ανατροπή" μίλησε, όπως πάντα, εδώ και 5 χρόνια, τη γλώσσα της αλήθειας. Θέσαμε σε δημόσια αξιολόγηση ένα πλήρες πρόγραμμα 50 σελίδων, με 20 άρθρα που καλύπτουν όλες τις παραμέτρους της ζωής στο Δήμο μας. Τώρα που το βάρος της ευθύνης περνά στον πολίτη, στον δημότη, στον ψηφοφόρο, σας απευθύνουμε τρεις τελευταίες προτροπές: 
    
1. Να συμμετέχετε στις εκλογές: 

Είναι μια σπάνια ευκαιρία οι πολίτες να πάρουμε την τύχη τη δική μας και των αγαπημένων μας, στα χέρια μας. Η δημοκρατική ψήφος είναι ένα προνόμιο, το οποίο οφείλουμε να εξαργυρώσουμε. Όσο μικρότερα είναι τα ποσοστά αποχής, τόσο ισχυρότερα τα εχέγγυα για το μέλλον. 
   
2. Να μελετήσετε: 

Οι συνδυασμοί έχουν ολοκληρώσει την παρουσίαση των προγραμματικών τους θέσεων και των στελεχών τους. Δυστυχώς, βέβαια, οι περισσότερες παρατάξεις δεν έχουν καν συντάξει λίγες σελίδες προγράμματος, λίγες γραμμές σχεδιασμού, λίγες αρχές διοίκησης και πολιτικής πρακτικής. Στην εποχή της πληροφορίας που διανύουμε δεν είναι αποδεκτό ένας πολίτης να αγνοεί τα πρόσωπα και τις προτάσεις τους. Η γνώση βρίσκεται στα ακροδάχτυλά μας και είναι ευθύνη μας να την αδράξουμε. 
    
3. Να ψηφίσετε υπεύθυνα: 

Η ψήφος είναι η κορυφαία πολιτική πράξη. Πρέπει να είναι αποφασιστική, να διέπεται από λογική και να μη βαρύνει τη συνείδηση του ψηφοφόρου. Δώστε, λοιπόν, την ψήφο σας στα πρόσωπα εκείνα που πραγματικά προβάλλουν άφθαρτα, στο συνδυασμό που έχει το πειστικότερο και πληρέστερο πρόγραμμα, στην παράταξη που βλέπετε δίπλα στο Σαμιώτη πολίτη, στην πολιτική που φαντάζει βιώσιμη για το αύριο. 

Η "Ανατροπή", η πραγματικά ανεξάρτητη Δημοτική Παράταξη, δεν διστάζει να κοιτάξει το Σαμιώτη κατάματα. Οι 6 χρονιές περιοδειών, σχεδιασμού και οργάνωσης, το πλήρες και δημοσιευμένο πρόγραμμα 20 άρθρων και 50 σελίδων και τα στελέχη μας, τα άφθαρτα και καταρτισμένα για όλο το φάσμα της τοπικής πολιτικής ανησυχίας μας επιτρέπουν να καυχιόμαστε ότι ξέρουμε, θέλουμε και μπορούμε να πιάσουμε στα χέρια μας και να αντιμετωπίσουμε τα μικρά και μεγάλα προβλήματα του Δήμου Ανατολικής Σάμου. Και με τη λαϊκή εντολή, ο Χρήστος Χατζηχριστοδούλου θα είναι ο αυριανός Δήμαρχος!"