AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

29 Μαΐ 2019

Άρχισε και στη Σάμο το πρόγραμμα χορήγησης βίζας σε Τούρκους τουρίστες

Φωτογραφία του Φώτη Ζανέτη

Ξεκίνησε το Σάββατο η εφαρμογή του πιλοτικού προγράμματος διευκόλυνσης της χορήγησης βίζας σε Τούρκους τουρίστες που επισκέπτονται τη Σάμο και τα άλλα νησιά του ανατολικού Αιγαίου. 

Η Ευρωπαϊκή Ένωση είχε εγκρίνει το αίτημα της ελληνικής κυβέρνησης από την 1η Μαΐου, αλλά εκκρεμούσαν κάποιες εγγυήσεις οι οποίες τελικά δόθηκαν και έτσι από το Σάββατο μέχρι και τις 30 Σεπτεμβρίου το πρόγραμμα θα είναι σε ισχύ στις πύλες εισόδου των νησιών του ανατολικού Αιγαίου.

Το πρόγραμμά αυτό, που εφαρμόζεται τα τελευταία χρόνια, συντέλεσε στο  να αυξηθούν θεαματικά στα νησιά μας οι Τούρκοι τουρίστες. 

Ωστόσο μετά τα τελευταία δύο χρόνια , οι γείτονες δοκιμάζονται τόσο από την πολιτική κατάσταση και τις διώξεις αντίθετων του καθεστώτος,  αλλά και από την οικονομική κατάσταση στη γείτονα.

Φέτος όμως παρατηρείται να διατηρείται η ζήτηση των Τούρκων επισκεπτών στα Δωδεκάνησα, στις Κυκλάδες και σε άλλα νησιά της χώρας πλην της Χίου και της Λέσβου.

Τουριστικοί κύκλοι υπολογίζουν ότι οι απώλειες των Τούρκων επισκεπτών σε σχέση με πέρυσι στη Λέσβο θα αγγίξουν το 50%. 

Πολλοί θα περίμεναν ο λόγος να είναι το προσφυγικό ζήτημα, δεν είναι όμως έτσι γιατί και η Σάμος ιδιαίτερα φέτος είχε έντονα προβλήματα στο σκέλος αυτό, η ζήτηση όμως και η κίνηση διατηρείται.

Πηγή: VoreioAigaio.ert.gr
Αρχική δημοσίευση στο My Samos Blog: www.my-samos.blogspot.com