AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

23 Μαΐ 2019

ΒΙΝΤΕΟ: Οι θέσεις του υποψήφιου ευρωβουλευτή, Μιχάλη Αγγελόπουλου


Στην τελική ευθεία της προεκλογικής του εκστρατείας ως υποψήφιος ευρωβουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία έχει μπει ο πρώην δήμαρχος Σάμου, Μιχάλης Αγγελόπουλος.

Δείτε πώς παρουσιάζει ο κ. Αγγελόπουλος το διακύβευμα των φετινών ευρωεκλογών:


Η Ελλάδα κοιτάζει μπροστά

Από τις 23 έως τις 26, στη χώρα μας, Μαΐου εφέτος, οι πολίτες όλης της Ευρωπαϊκής Ένωσης καλούνται να αναδείξουν το επόμενο Ευρωκοινοβούλιο.

Θα είναι ένα Ευρωκοινοβούλιο που θα κληθεί να αντιμετωπίσει πολλές και δύσκολες προκλήσεις και γι’ αυτό, το πρώτο και σημαντικότερο στοίχημα που πρέπει να κερδίσει, θα είναι το να έχει αναδειχθεί από όσο το δυνατόν περισσότερους ψηφοφόρους. 

Σας καλώ όλους όχι μόνο να ψηφίσετε στις εκλογές της 26ης Μαΐου, αλλά να παροτρύνετε και όποιον γνωρίζετε να κάνει το ίδιο. 

Ποιο είναι το θετικό μου μήνυμα προς τον πολίτη; 

Είναι δική μας ευθύνη - των πολιτικών  - να πείσουμε ότι απαιτείται η οικοδόμηση μιας Ευρώπης που δεν θα έχει μόνο κοινό νόμισμα αλλά θα προσπαθεί να φέρει οικονομική προκοπή σε όλες τις χώρες-μέλη, μιας Ευρώπης που θα θέλει όλα τα μέλη της να προοδεύουν, που θα μπορεί όλα να τα στηρίζει εγκαίρως και χωρίς κρίσεις. Κι αυτό είναι το διακύβευμα των εκλογών.

Γιατί είμαι υποψήφιος με τη Νέα Δημοκρατία; 

Η Νέα Δημοκρατία του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι η παράταξη του αξιόπιστου λόγου, των συγκεκριμένων θέσεων, των ξεκάθαρων απόψεων, του ειλικρινούς διαλόγου με τους πολίτες.

Σε μια εποχή όπως η σημερινή, με τις ακραίες φωνές απ’ τη μία και το λαϊκισμό απ’ την άλλη να διεκδικούν πολιτικό ρόλο δυσανάλογα μεγαλύτερο απ’ αυτόν που τους αναλογεί, η Νέα Δημοκρατία καταθέτει την πιο νηφάλια, σαφή, ρεαλιστική και εθνικά ωφέλιμη πρόταση. 

Οι θέσεις του Μιχάλη Αγγελόπουλου

Πρέπει να καθιερωθεί ο μειωμένος ΦΠΑ για τα νησιά; 


Ένα νησί είναι η Ευρώπη, κάθε νησί της Ευρώπης είναι η Ευρώπη. Τα νησιωτικά συμπλέγματα και ιδίως τα μικρά νησιά που τα απαρτίζουν παρουσιάζουν ιδιόμορφα πολιτισμικά και περιβαλλοντικά χαρακτηριστικά, τρόπους ζωής, ιδιαίτερη βιωματική ταυτότητα και κοινωνικές και οικονομικές δομές που πρέπει να προστατευθούν αλλά και να ληφθούν υπόψη σε κάθε πολιτική και μέτρο της ΕΕ.

Μπορούν να ενισχυθούν οι τοπικές κοινωνίες στην Ευρώπη; 

Στην ασταθή Ευρώπη των ημερών μας διαθέτουμε ένα αναξιοποίητο όπλο. Την αδιαμφισβήτητη υπεροχή μας στο νησιωτικό ευρωπαϊκό χώρο που σε συνδυασμό με μια νέα μεταρρυθμιστική στρατηγική για τα Ευρωπαϊκά νησιά, θα μας φέρει στην πρώτη γραμμή του Ευρωπαϊκού ενδιαφέροντος.

Στην πρώτη γραμμή των κρατών που εκπροσωπούν τις πρώτες ανθρώπινες αξίες, τη δικαιοσύνη, την ισονομία, την ελευθερία, την δημοκρατία και την αλληλεγγύη αλλά και το Ευρωπαϊκό πολιτιστικό κεκτημένο.

Κυρίαρχο στόχο αποτελεί η αναβάθμιση του διεθνούς ρόλου της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στο πλαίσιο της προσπάθειας για μια Ευρώπη πιο κοντά στον πολίτη".


Αρχική δημοσίευση στο My Samos Blog: www.my-samos.blogspot.com