AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

23 Μαΐ 2019

Τι απαντούν Ζωή Τσερέ και Εμμανουήλ Κιάσσος στον πρόεδρο της ΝΟΔΕ Σάμου

Φωτογραφίες από το VoreioAigaio.ert.gr

Στον πρόεδρο της ΝΟ.Δ.Ε Σάμου της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννη Μάρκου, απαντούν με ανακοινώσεις τους οι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι με τον συνδυασμό "Πορεία Ευθύνης", Ζωή Τσερέ-Πυργιώτη και Εμμανουήλ Κιάσσος.

Υπενθυμίζεται ότι οι δύο υποψήφιοι είχαν παραιτηθεί πρόσφατα από την ΝΟ.Δ.Ε της Ν.Δ., σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη στήριξη της Όλγας Κεφαλογιάννη στον συνδυασμό του Νίκου Κατρακάζου, και ο κ. Μάρκου είχε σχολιάσει την παραίτηση αυτή.

Η κοινή ανακοίνωση-απάντηση της Ζωής Τσερέ και του Εμμανουήλ Κιάσσου στον Γιάννη Μάρκου αναφέρει τα εξής:

"Λίγες μέρες πριν από τις κάλπες είναι εύκολο να δημιουργηθούν παρανοήσεις. Διευκρινίζομε ότι παραιτηθήκαμε από εκλεγμένα μέλη της ΝΟΔΕ Σάμου.

ΑΛΛΑ  ΣΥΝΕΧΙΖΟΜΕ  ΤΟΝ  ΑΓΩΝΑ  ΜΑΣ  ΜΕ  ΤΟ  ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ  ΤΟΥ  ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ  ΔΗΜΑΡΧΟΥ  κ. ΑΝΤΩΜΗ ΣΙΜΟΥ «ΠΟΡΕΙΑ  ΕΥΘΥΝΗΣ».

ΤΗΝ  ΚΥΡΙΑΚΗ  26/5/2019  ΖΗΤΑΜΕ  ΤΗΝ  ΨΗΦΟ  ΤΩΝ  ΔΗΜΟΤΩΝ  ΜΑΣ  ΓΙΑ  ΕΝΑ  ΚΑΛΥΤΕΡΟ  ΑΥΡΙΟ,  ΓΙΑ  ΕΝΑ  ΔΗΜΟ  ΑΣΦΑΛΗ,  ΚΑΘΑΡΟ  ΚΑΙ  ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟ.

ΣΑΣ  ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ
ΚΙΑΣΣΟΣ  ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ,   ΤΣΕΡΕ  ΠΥΡΓΙΩΤΗ  ΖΩΗ"

Παράλληλα η Ζωή Τσερέ-Πυργιώτη εξέδωσε και την ακόλουθη ατομική ανακοίνωση-απάντηση στον Γιάννη Μάρκου για το ίδιο θέμα:

"Αφότου εγώ και ο κ. Κιάσσος παραιτηθήκαμε από την ΝΟΔΕ (Νομαρχιακή Διοικούσα Επιτροπή) Σάμου, δημοσιοποιήθηκε από τον κ. πρόεδρο της ΝΟΔΕ Σάμου ένα κείμενο που κρίνει, που με αδικεί και που προκαλεί σύγχυση.  Κοινοποιώ το παρόν κείμενο για να ενημερωθούν οι καλόπιστοι ενδιαφερόμενοι.

Παραιτηθήκαμε από μέλη της ΝΟΔΕ Σάμου. Βεβαίως παραμένομε μέλη της Νέας Δημοκρατίας. Βεβαίως είμαστε υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι, με τον συνδυασμό ΠΟΡΕΙΑ ΕΥΘΥΝΗΣ, για τις επικείμενες δημοτικές εκλογές. Συνεχίζω τον προεκλογικό αγώνα χωρίς να προσπαθώ να εξαπατήσω, αλλά με αξιοπρέπεια και με σεβασμό στον εαυτό μου και στην νοημοσύνη των ψηφοφόρων.

Η κομματική γραμμή ήταν ότι η ΝΔ δεν δίνει χρίσμα σε κανένα υποψήφιο δήμαρχο Σάμου.

Και ο κ. Βορίδης και ο κ. Βαρβιτσιώτης στις ομιλίες τους στην Σάμο επιβεβαίωσαν την υποστήριξη της ΝΔ στην υποψήφια περιφερειάρχη  κ. Καλογήρου, χωρίς να αναφέρουν ονόματα υποψηφίων δημάρχων.

Στις αρχές Μαρτίου 2019 ανακοινώθηκε από τον πρόεδρο της ΝΟΔΕ Σάμου κ. Μάρκου ότι δεν έχει ληφθεί απόφαση στήριξης ενός εκ των δύο υποψηφίων δημάρχων (κ. Κατρακάζος και κ. Σίμος) που επισήμως έχουν ζητήσει την στήριξη του κόμματος.

Αυτή ήταν η κομματική γραμμή, και δεν την παραβιάσαμε.

Είναι λογικό να αναρωτιέται ο κάθε καλόπιστος τι επιτέλους συμβαίνει, και η όλη αλληλουχία επιτρέπει πολλές ερμηνείες.

Όσο για τις καρέκλες, και εγώ, και ο κ. Κιάσσος, και ο κ. Μάρκου έχομε εκλεγεί μέλη της ΝΟΔΕ, με πρόεδρο τον, επίσης εκλεγμένο, κ. Πανουράκη. Στην συνέχεια, ο κ. Μάρκου ορίστηκε πρόεδρος. 

Έστω και μη εκλεγμένος, θεωρώ ότι ως πρόεδρος είχε την υποχρέωση να προστατέψει τα μέλη του συμβουλίου του.

                          Τσερέ Πυργιώτη Ζωή"

Αρχική δημοσίευση στο My Samos Blog: www.my-samos.blogspot.com