AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

9 Αυγ 2019

ΒΙΝΤΕΟ: Οι "Χοροσταλίτες" για συναυλία στις 28/8 στη Σάμο


Τη συναυλία του συγκροτήματος "Χοροσταλίτες", που εκπροσώπησε την Ελλάδα στον διαγωνισμό τραγουδιού Eurovision το 2018, διοργανώνει την Τετάρτη 28 Αυγούστου στην πόλη της Σάμου ο Πολιτιστικός Σύλλογος Βαθέος Σάμου "Ο Καπετάν Λαχανάς".

Η συναυλία θα αρχίσει στις 20.30, στο αμφιθέατρο του Αϊ-Γιαννάκη.


"Οι Χοροσταλίτες δημιουργήθηκαν τον Δεκέμβριο του 2013 από τον Βασίλη Μεσσαριτάκη και η αγάπη τους για την παραδοσιακή μουσική αλλά και η δυνατότητα, λόγω της ποικιλίας των μουσικών τους οργάνων που παίζουν, απλώθηκε από την Ικαρία σε όλη την Ελλάδα αγκαλιάζοντας μουσικά τους τόπους μας. Ξεκινώντας όμως από την Ικαρία πήραν και το όνομά τους από το ικαριώτικο ρήμα «χοροσταλίζω» που σημαίνει χορεύω διαρκώς, ασταμάτητα, γλεντάω όλο το βράδυ και σκοπός τους είναι να κάνουν τον κόσμο να χοροσταλίζει μαζί τους.

Διασκευάζουν παραδοσιακά τραγούδια βάζοντας τη δική τους υπογραφή προσπαθώντας να διατηρούν πολλά από αυτά που χάνονται στο πέρασμα των χρόνων. Πάνω στο παραδοσιακό μας ηχόχρωμα δημιουργούν δικές τους συνθέσεις, στίχους και μουσική, δηλαδή κάνουν τα δικά τους νέα βήματα σε παλιά μονοπάτια.

Τραγούδια επηρεασμένα από διαφορετικές γωνιές της πατρίδας μας, που αν και πρωτότυπα, ταξιδεύουν τον καθένα από εμάς στον τόπο του με σκοπό να αγγίξει τις καρδιές μας και να τα αγαπήσουμε. Το ύφος των τραγουδιών και το ηχόχρωμά τους περπατούν στα μονοπάτια της Ηπειρώτικης πεντατονίας, στον γνώριμο ήχο των χάλκινων πνευστών, στη γη του Ορφέα, ταξιδεύουν στο Αιγαίο και φέρνουν μνήμες από τον Ερωτόκριτο. Ενώνουν τις άκρες του ελληνισμού από τον βορρά στο νότο και από τη δύση στην ανατολή.

Στη μέχρι τώρα πορεία τους έχουν συνεργαστεί με πολλούς πολιτιστικούς φορείς και παραδοσιακούς συλλόγους σε όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό (Τουρκία, Γερμανία κ.α.) φτάνοντας μέχρι και τον Καναδά. Έχουν συνοδεύσει πολλά χορευτικά συγκροτήματα σε πολιτιστικές εκδηλώσεις και έχουν τη μουσική επιμέλεια του Χορευτικού Φεστιβάλ Α.Σ.Ι.Σ. (όλων των ιδιωτικών σχολείων της Αθήνας). Έχουν εμφανιστεί σε τηλεοπτικές εκπομπές παρουσιάζοντας τη δουλειά τους αλλά και ως προσκεκλημένοι αντίστοιχα σε μουσικά αφιερώματα. Έχουν πραγματοποιήσει πολλές ζωντανές εμφανίσεις στην Αθήνα και την περιφέρεια σε μουσικές σκηνές, έχουν συμμετάσχει σε μεγάλες αθηναϊκές θεατρικές παραγωγές και έχουν πραγματοποιήσει ζωντανή εμφάνιση στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών στο μεγάλο αφιέρωμα που πραγματοποιήθηκε προς τιμήν της Δόμνας Σαμίου.

Έχουν πάρει μέρος σε σεμινάρια ελληνικών παραδοσιακών χορών, μεταφέροντας το μουσικό χρώμα της διδασκόμενης περιοχής και ιδιαίτερα της Ικαρίας, με εισηγητή τον Βασίλη Μεσσαριτάκη, ερευνητή - λαογράφο. Έχουν συμμετάσχει σε πολλά μουσικά φεστιβάλ και συναυλίες σε διάφορους δήμους της Ελλάδος και έχουν συνεργαστεί με μεγάλους καλλιτέχνες μουσικούς και τραγουδιστές. ΤΟ 2018 επιλέχθηκε από την EΡΤ το τραγούδι τους να εκπροσωπήσει την Ελλάδα στην Eurovision, αν και δεν έφτασε ποτέ στον διαγωνισμό της Πορτογαλίας. Έχουν εκδώσει τρεις δισκογραφικές δουλειές και ετοιμάζουν την τέταρτη να εκδοθεί το 2020.

Το μουσικό τους ταξίδι πέρα από την παραδοσιακή μουσική απλώνει τις νότες του και σε μεγάλους σύνθετες, στιχουργούς και ερμηνευτές του λαϊκού, ρεμπέτικου και έντεχνου ρεπερτορίου με τραγούδια που σφράγισαν το ελληνικό πεντάγραμμο".


Το By ship Travel "ευχαριστεί θερμά την Blue Star Ferries που βρίσκεται πάντα δίπλα στους συλλόγους των νησιών μας.

Στις 28/8 θα έχουμε την δυνατότητα να τους απολαύσουμε από κοντά σε μια χορευτική βραδιά από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Βαθέος Ο Καπετάν Λαχανάς", αναφέρουν οι υπεύθυνοι του πρακτορείου By ship Travel.

Αρχική δημοσίευση στο My Samos Blog: www.my-samos.blogspot.com

Τα φτηνότερα αεροπορικά εισιτήρια και Εισιτήρια για όλα τα πλοία