AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

10 Αυγ 2019

Ο Γαλαξίας μας πάνω από τη Σαμιοπούλα στη νότια Σάμο!

Φωτογραφία του Μανώλη Θράβαλου / Picture by Manolis Thravalos

Μία εκπληκτικής ομορφιάς φωτογραφία από τον νυχτερινό ουρανό της Σάμου τράβηξε πρόσφατα ο φωτογράφος ατμοσφαιρικών φαινομένων και δημιουργός της σελίδας "Meteographer", Μανώλης Θράβαλος (Click here and scroll down to see the photographer's comment on the picture, in English)!

Ο ίδιος αναφέρει για τη φωτογραφία του αυτή:

"Πέρα από την ανάσα που πήραμε από τη ζέστη, οι ισχυροί βοριάδες που είχαμε πριν λίγες μέρες στο Αιγαίο έκαναν κρυστάλλινη την ατμόσφαιρα, προσφέροντας ένα μοναδικό "παράθυρο προς το σύμπαν" μέσα στον Αύγουστο για φωτογράφιση του πυρήνα του γαλαξία μας, σε συνδυασμό με ένα φεγγάρι που έδυε νωρίς, μιας και ήταν οι πρώτες μέρες μετά τη Νέα Σελήνη.

Η λήψη πραγματοποιήθηκε τα ξημερώματα της 6ης Αυγούστου από το γνωστό ξέφωτο με το παγκάκι στον δρόμο προς τους Σπαθαραίους στη νότια Σάμο, και το νησί που αχνοφαίνεται κάτω είναι η Σαμιοπούλα. Η αίσθηση του να βρίσκεσαι εκεί, αν και πραγματικά ανυπόφορη λόγω του σφοδρού αέρα, ήταν ταυτόχρονα απόλυτα καθηλωτική!

Για περισσότερες φωτογραφίες από τη Σάμο των 4 εποχών, δείτε αυτό το άλμπουμ που επιμελούμαι την τελευταία δεκαετία"

English:

Walking under the stars on the island of Aristarchus, the famous ancient Greek astronomer and mathematician who presented the first known heliocentric model that placed the Sun at the center of the known universe with the Earth revolving around it. Enjoy! :).

Αρχική δημοσίευση στο My Samos Blog: www.my-samos.blogspot.com

Τα φτηνότερα αεροπορικά εισιτήρια και Εισιτήρια για όλα τα πλοία