AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

9 Αυγ 2019

Η Σάμος θρηνεί για την απώλεια του εφημέριου της Χώρας


Την ημέρα της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος εξεδήμησε προς Κύριο ο εφημέριος στις ενορίες της Χώρας Σάμου, π. Δημήτριος Παπασταματίου, σε ηλικία 67 ετών.

Όπως αναφέρουν οι υπεύθυνοι της Μητρόπολης Σάμου και Ικαρίας, ο π. Δημήτριος Παπασταματίου "διακόνησε στο Ιερό θυσιαστήριο επι 36 συναπτά έτη ως εφημέριος των Ιερών Ναών Αγίου Στεφάνου Αρναίας Χαλκιδικής και  Αρχιερατικός Επίτροπος Αρναίας από το 1983 έως το 1990  και Κοιμήσεως Θεοτόκου και Αγίας Παρασκευής Χώρας Σάμου από το 1990 μέχρι της μακαρίας τελευτής του. 

Επίσης διακόνησε Αρχιερατικός επίτροπος της μείζονος περιοχής Πυθαγορείου. Μέλος του επισκοπικού δικαστηρίου. 

Διετέλεσε πρόεδρος της επιτροπής του Ιερού Μετοχίου Παναγίας Σπηλιανής και εκτελών χρέη Ηγουμενοσυμβουλίου της Ιεράς Μονής Αγίας Τριάδος Μυτιληνιών Σάμου.

Διεκρίθη για το ήθος, την ακεραιότητα , την εντιμότητα, την πνευματική και φιλανθρωπική προσφορά του. 

Η εξόδιος Ακολουθία ετελέσθη στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Χώρας προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ.κ Ευσεβίου πλαισιουμένου υπό του ιερού κλήρου και πλήθους πιστών οι οποίοι με  έκδηλη συγκίνηση εξέφραζαν τον σεβασμό  και την αγάπη τους προς τον μακαριστό π. Δημήτριο. 

Ο Σεβασμιώτατος ανεφέρθη στην προσλαλιά του στην μακρά διακονία του , τα πνευματικά και ηθικά χαρίσματα που τον κοσμούσαν".

Φωτογραφίες από τη σελίδα "CHORA SAMOU" στο facebook:



Όπως αναφέρει για τον εκλιπόντα κληρικό στη σελίδα του στο facebook ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Χώρας, Δημήτριος Τσιρίγος, "το απόγευμα της 6ης Αυγούστου ένας Άξιος Λειτουργός του Υψίστου, ο πρωτοπρεσβύτερος Δημήτριος Παπασταματίου, Αρχιερατικός Επίτροπος της περιοχής του Πυθαγορείου Σάμου και Εφημέριος των Ενοριών της Δημοτικής Κοινότητας Χώρας Σάμου, εξεδήμησε προς Κύριον και πλέον συμμετέχει στην τέλεση της Θείας Λειτουργίας στο Επουράνιο Θυσιαστήριο ατενίζοντας το Πρόσωπο του Θεού. 

Επί τρεις και πλέον δεκαετίες ως εφημέριος μας μετέδιδε την Θεία Χάρη δια των Ιερών Μυστηρίων και ήταν ο συμπαραστάτης μας και στα ευχάριστα και στα δυσάρεστα". 

"Αιωνία σου η Μνήμη Σεβαστέ μας Πατέρα, να εύχεσαι για όλους μας στον Πανάγαθο Θεό. 

Καλό Παράδεισο" καταλήγει ο κ. Τσιρίγος.