AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

16 Σεπ 2019

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ: Οι τελευταίες δραστηριότητες της Ένωσης Μικρασιατών Σάμου


Η παρουσίαση ενός βιβλίου για την μικρασιατική καταστροφή και ο αγιασμός για την νέα περίοδο ήταν οι πρόσφατες δραστηριότητες της 'Ενωσης Μικρασιατών Σάμου.

Συγκεκριμένα το Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου, Ημέρα Μνήμης για την Γενοκτονία του Μικρασιατικού Ελληνισμού, παρουσιάστηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων του δημαρχιακού μεγάρου Ανατολικής Σάμου το βιβλίο με τίτλο "Ημερολόγιον εκστρατείας 1921-1922".

Το βιβλίο, που έγραψε ο Σάμιος καθηγητής Ευάγγελος Τροβάς, έφεδρος αξιωματικός στη μικρασιατική εκστρατεία, παρουσίασε ο Δρ. Κύρος Κόκκας.

Το "Ημερολόγιον εκστρατείας 1921-1922" αποτελεί μια σημαντική ιστορική καταγραφή των όσων αντιμετώπισαν οι Έλληνες στρατιώτες κατά τη διάρκεια του Μικρασιατικού πολέμου με τις τραγικές συνέπειες για τους ελληνοχριστιανικούς πληθυσμούς της Μικράς Ασίας.

Ο ομιλητής κ. Κόκκας "ταξίδεψε" το κοινό με ένα μοναδικό τρόπο από τη Σμύρνη έως τον Σαγγάριο, το Εσκί Σεχίρ, το Γόρδιο και τη κοιλάδα του Αλή Βεράν. 

Η χορωδία της Ένωσης απέδωσε με μοναδικό τρόπο τραγούδια αφιερωμένα στη Μικρασιατική μνήμη. με την επιμέλεια του Στέφανου Πουλτσάκη και των μουσικών του συλλόγου.

Δείτε στιγμιότυπα από την εκδήλωση παρουσίασης του βιβλίου!

















Λίγες μέρες νωρίτερα πραγματοποιήθηκε αγιασμός για την έναρξη της λειτουργίας της νέας περιόδου δραστηριοτήτων (2019-2020) της Ένωσης Μικρασιατών Σάμου, στην έδρα του συλλόγου στην πόλη της Σάμου. 

Η πρόεδρος και το διοικητικό συμβούλιο ευχήθηκαν στα μέλη των τμημάτων μια καλή και δημιουργική χρονιά με δράσεις και συνεργασίες που αναδεικνύουν το πολιτισμό μας και την ιστορία μας

Δείτε φωτογραφίες από τον αγιασμό στην Ένωση Μικρασιατών Σάμου!