AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

9 Σεπ 2019

Γιατί απείχε από την ψηφοφορία του δημ. συμβουλίου η Λαϊκή Συσπείρωση

Οι δημοτικοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης σε φωτογραφία του Νίκου Δραπανιώτη

Τους λόγους για τους οποίους απείχαν από την χθεσινή ψηφοφορία για την εκλογή των μελών του προεδρείου του Δημοτικού  Συμβουλίου Ανατολικής Σάμου και των μελών της Οικονομικής  Επιτροπής και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής εξηγούν οι δύο δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης, Κώστας Τζίχας (επικεφαλής) και Μανώλης Παχυμανώλης.

Η Λαϊκή Συσπείρωση στο δήμο Ανατολικής Σάμου κατά τη διάρκεια της διαδικασίας εκλογής του προεδρείου του Δημοτικού Συμβουλίου απείχε από τη διαδικασία, γιατί πρόκειται για όργανο που δεν έχει αρμοδιότητες, οι οποίες συγκεντρώνονται αποκλειστικά στον πρόεδρο.

Όσον αφορά τις Επιτροπές,  Οικονομική και Ποιότητας Ζωής η Λαϊκή Συσπείρωση δεν κατάθεσε υποψηφιότητες και απείχε από τις διαδικασίες διότι σύμφωνα με τους αντιδραστικούς νόμους Κλεισθένη και 4623 δεν μπορούσε να διεκδικήσει εκπροσώπηση. Η Λαϊκή Συσπείρωση ζήτησε να καλείται και να παρακολουθεί τις συνεδριάσεις των Επιτροπών, όπως ορίζει ο νόμος.

Το ουσιαστικό όμως ζήτημα παραμένει και είναι οι αρμοδιότητες των Επιτροπών, με βάση τους νόμους «Κλεισθένη» του ΣΥΡΙΖΑ και «4623/19» της ΝΔ. Αποφασιστικές αρμοδιότητες  που αφαιρούνται από το δημοτικό συμβούλιο και δίνονται στις Επιτροπές, στις οποίες πλέον με άνεση θα επιβάλλεται  η θέληση της δημοτικής αρχής.

Μιλώντας εκ μέρους της Λαϊκής Συσπείρωσης ο δημοτικός σύμβουλος Κώστας Τζίχας υπογράμμισε ότι «οι δημοτικοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης θα υποστηρίξουν μέσα κι’ έξω από το δημοτικό συμβούλιο τα συμφέροντα του λαού, παρά τον αρνητικό συσχετισμό και θα προσπαθήσουν να συμβάλλουν στην οργάνωση των αγώνων για την κάλυψη των λαϊκών αναγκών».

Σημείωσε ακόμη ότι, «όλες οι αντιδραστικές μεταρρυθμίσεις του «Κλεισθένη» του ΣΥΡΙΖΑ, του 4623/19 της ΝΔ, είναι ενάντια στα λαϊκά συμφέροντα και αφορούν στη καλύτερη προσαρμογή των λειτουργιών των δήμων, για τη στήριξη της καπιταλιστικής ανάπτυξης, της λεγόμενης επιχειρηματικότητας που πατάει πάνω στο χτύπημα των εργατικών και λαϊκών εργασιακών δικαιωμάτων και στην μείωση των μισθών και των μεροκάματων». 

Αρχική δημοσίευση στο My Samos Blog: www.my-samos.blogspot.com