AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

18 Σεπ 2019

Ξεκίνησε η κατασκευή του νέου hotspot στη Σάμο!-Διαμαρτυρία κατοίκων στις 20/9

Φωτογραφία από το VoreioAigaio.Ert.gr

Εγκαταστάθηκε την Τετάρτη ο εργολάβος του έργου κατασκευής νέου ΚΥΤ (hotspot) στη θέση Ζερβού, μία δομή στην οποία θα μεταφερθούν οι πρόσφυγες και μετανάστες που μένουν στο ΚΥΤ της πόλεως Σάμου προκειμένου να αποσυμφορηθεί η πρωτεύουσα του νησιού.

Ωστόσο μεγάλη ανησυχία επικρατεί σε όλους για το αν θα υλοποιηθούν οι δεσμεύσεις της κυβέρνησης ώστε να προχωρήσει στο οριστικό κλείσιμο της υφιστάμενης δομής και της παραχώρησης της στον Δήμο Ανατολικής Σάμου.

Η είδηση εξάλλου όπως ήταν επόμενο πυροδότησε αντιδράσεις  στους κατοίκους των Μυτιληνιών που συνορεύουν με την περιοχή Ζερβού χωρίς ωστόσο η περιοχή να ανήκει στη Δημοτική Κοινότητα των Μυτιληνιών αλλά σε αυτή του Βαθέος. 

Συνεδριάζοντας το βράδυ της Τετάρτης η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα της περιοχής αποφάσισε να πραγματοποιηθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου στις 7 το πρωί στην περιοχή των πρώην Σφαγείων Κνίτη. 


Οι κάτοικοι δηλώνουν αποφασισμένοι να μην επιτρέψουν την συνέχιση των εργασιών και απευθύνουν μαζικό κάλεσμα στην κινητοποίηση. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι το προηγούμενο διάστημα οι κάτοικοι των Μυτιληνιών είχαν πραγματοποιήσει λαϊκή συνέλευση προκειμένου να βρουν τον τρόπο για να αποτρέψουν την έναρξη των εργασιών. 

Πάρθηκε η απόφαση να προσφύγουν στο ΣτΕ κατά της απόφασης του πρώην Υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής για την χωροθέτηση του νέου ΚΥΤ στη Ζερβού και με τη βοήθεια της συντονιστικής επιτροπής αγώνα κατάφεραν να συγκεντρώσουν το ποσό των 10.000 ευρώ για την προσφυγή η οποία θα γίνει από δέκα κατοίκους και όχι από την Κοινότητα των Μυτιληνιών, που δεν έχει έννομο συμφέρον να καταθέσει την προσφυγή.




Εν τω μεταξύ συνάντηση  με τον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Γιώργο Κουμουτσάκο και τον ειδικό γραμματέα πρώτης υποδοχής κ. Μάνο Λογοθέτη, πραγματοποίησε την Τρίτη ο δήμαρχος Ανατολικής Σάμου, Γιώργος Στάντζος.

Η συνάντηση έγινε σε πολύ καλό κλίμα και με αφορμή την πρόσφατη επιστολή του προς διάφορους φορείς για τις συνέπειες λειτουργίας του ΚΥΤ Σάμου.

Τονίστηκε στον υπουργό η ανάγκη κατεπείγουσας ενίσχυσης των δομών του Δήμου σε εξοπλισμό και ανθρώπινο δυναμικό. Ο υπουργός παραδέχθηκε ότι όντως το πρόβλημα είναι πολύ μεγάλο και άμεσα θα παρθούν αποφάσεις.

Επίσης για άλλη μια φορά ο κ. Στάντζος ζήτησε το άμεσο κλείσιμο του ΚΥΤ Σάμου και την παραχώρηση του  χώρου στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

«Το ΚΥΤ Σάμου να «κλείσει ΤΩΡΑ» και να μη δημιουργηθεί ούτε δεύτερο, ούτε τρίτο, παρά να επιταχυνθούν οι εργασίες κατασκευής του νέου ΚΥΤ στην περιοχή «Ζερβού (σφαγεία ΚΝΙΤΗ)» και στη δυναμικότητα που έχει υποσχεθεί η Κυβέρνηση» ζήτησε ο δήμαρχος Ανατολικής Σάμου.

Πηγή: VoreioAigaio.Ert.gr
Αναδημοσίευση στο My Samos Blog: www.my-samos.blogspot.com