AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

13 Νοε 2019

Frontex: Μειωμένες οι ροές στα νησιά τον Οκτώβριο, αλλά +31% στο δεκάμηνο


Ο συνολικός αριθμός των αφίξεων προσφύγων-μεταναστών στα ελληνικά νησιά το πρώτο δεκάμηνο του 2019 αυξήθηκε κατά 31%, σε σχέση με την ίδια περίοδο πέρυσι, φτάνοντας τις 63.000, σύμφωνα με τη Frontex, που μιλά για μείωση των μεταναστευτικών ροών κατά 18% τον Οκτώβριο.

Το μεγαλύτερο ποσοστό των μεταναστών που εντοπίστηκαν σε αυτή τη διαδρομή ήταν Αφγανοί (ένας στους τρεις), ενώ οι Σύροι αποτελούσαν το ένα τέταρτο του συνόλου.

Η εν λόγω μείωση τον Οκτώβριο,  η οποία οφείλεται κυρίως στις κακές καιρικές συνθήκες, ήταν, κατά τη Frontex, ο βασικός λόγος που μειώθηκαν συνολικά οι παράνομες διελεύσεις στα ευρωπαϊκά σύνορα κατά 17%, σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, φτάνοντας τις 16.800 αφίξεις. Το σύνολο των αφίξεων για όλες τις μεταναστευτικές οδούς για τους πρώτους 10 μήνες του 2019 ήταν κατά 16% λιγότερες , δηλαδή 107.900.

Σύμφωνα με τη Frontex, παρόλο που ο αριθμός των παράτυπων μεταναστών που παίρνουν την οδό της ανατολικής Μεσογείου (ελληνικά νησιά) μειώθηκε τον Οκτώβριο σε σχεδόν 10.800 αφίξεις ή κατά 18% (χωρίς να λαμβάνεται υπόψη η Κύπρος), αυτή παραμένει η πιο δημοφιλής μεταναστευτική διαδρομή, καταγράφοντας τα δύο τρίτα όλων των παράνομων διελεύσεων στην Ε.Ε.

Πηγή: ΑΜΠΕ