AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

6 Δεκ 2019

ΒΙΝΤΕΟ: Η ταινία που θα προβάλει η Κινηματογραφική Λέσχη Σάμου στις 7/12


Την βραβευμένη με Χρυσό Φοίνικα στο Φεστιβάλ των Καννών ταινία "Κλέφτες Καταστημάτων" θα προβάλει στις 9 το βράδυ του Σαββάτου 7 Δεκεμβρίου στο αμφιθέατρο εκδηλώσεων της Περιφερειακής Ενότητας Σάμου η Κινηματογραφική Λέσχη του νησιού.

Στοιχεία για την ταινία από την Κινηματογραφική Λέσχη Σάμου:

Με μία ψιθυριστή, μικρή ταινία με τεράστια καρδιά, ο Ιάπωνας ουμανιστής σκηνοθέτης παρουσίαζει μία άλλη όψη των κλεμμένων στιγμών στη ζωή και στο σινεμά. Χρυσός Φοίνικας στο Φεστιβάλ Καννών, επίσημη υποβολή της Ιαπωνίας για τα Οσκαρ. Οταν athinorama και flix βαθμολογούν ταινία με πάνω από 4 στα 5 αστέρια, τότε κάτι πολύ καλό πρόκειται να παρακολουθήσουμε. 

Ενα παγερό χειμωνιάτικο βράδυ ο Οσάμου με τον μικρό του γιο Σότα μπαίνουν στο τοπικό σούπερ μάρκετ για να ακολουθήσουν τη συνηθισμένη τους ρουτίνα. Να κλέψουν τις προμήθειες της μέρας - ήρεμα, αποφασιστικά, χορογραφημένα. Στο δρόμο για το σπίτι όμως (μία παράγκα σε φτωχική συνοικία του Τόκιο) περνούν από τις εργατικές κατοικίες, όπου στο μπαλκόνι συναντούν το ίδιο θέαμα όπως κάθε βράδυ: ένα τετράχρονο κοριτσάκι που οι γονείς του το αφήνουν μόνο του έξω στο κρύο. 

Ο χαμογελαστός Οσάμου παίρνει το παιδί μαζί του, προς έκπληξη της γυναίκας, της γιαγιάς και της νύφης του: αντέχουν να ταΐσουν άλλο ένα στόμα; Οταν όμως βλέπουν τα σημάδια κακοποίησης στο σώμα του κοριτσιού, δεν υπάρχει δεύτερη σκέψη. Η μικρή Ριν (της καίνε τα παλιά της ρούχα, την κουρεύουν, της δίνουν νέο όνομα και νέα ευκαιρία στη ζωή) γίνεται μέλος της οικογένειάς τους. Μίας οικογένειας τυχοδιωκτών, όπου κανείς δεν είναι αθώος. 

Όλοι εξαπατούν, κλέβουν, κερδίζουν πονηρά κι άνομα τα προς το ζην για να συμπληρώσουν το πενιχρό ημερομίσθιο του εργάτη πατέρα και της μαγείρισσας μάνας. Κανείς όμως δε θεωρεί ό,τι κάνουν «κλοπή». Ούτε στην περίπτωση του μικρού κοριτσιού. Ολα είναι θέμα επιβίωσης.

Ιαπωνία, 2018

Παραγωγή: Καόρου Ματσουζάκι, Χιτίζιρι Ταγκούτσι
Σκηνοθεσία: Χιροκάζου Κόρε-Εντα
Σενάριο: Χιροκάζου Κόρε-Εντα
Φωτογραφία: Ριούτο Κόντο
Μοντάζ: Χιροκάζου Κόρε-Εντα
Μουσική: Χαρουόμι Χοσόνο
Πρωταγωνιστούν: Σακούρα Αντο, Λίλι Φράνκι, Μάγκου Ματσουόκα, Τζίο Καΐρι
Διάρκεια: 121 λεπτά
Διανομή: One From the Heart

Δείτε το trailer της ταινίας:


Αρχική δημοσίευση στο My Samos Blog: www.my-samos.blogspot.com