AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

4 Δεκ 2019

Πρόεδρος στο Εποπτικό Συμβούλιο της Π.Ε.Δ. Β. Αιγαίου ο Χρ. Χατζηχριστοδούλου

Ο Χρ. Χατζηχριστοδούλου (στο κέντρο) κατά τη συνεδρίαση της Π.Ε.Δ. Β. Αιγαίου για την εκλογή προεδρείου του Εποπτικού Συμβουλίου

Καθήκοντα προέδρου στο Εποπτικό Συμβούλιο της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων (Π.Ε.Δ.) Βορείου Αιγαίου αναλαμβάνει ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης "Ανατροπή" του δήμου Ανατολικής Σάμου, Χρήστος Χατζηχριστοδούλου.

Ειδικότερα, την Παρασκευή 22 Νοεμβρίου στη Μυτιλήνη πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνεδρίαση του νέου Εποπτικού Συμβουλίου, με θητεία κατά τα έτη 2019-2023. Στο συγκεκριμένο Εποπτικό Συμβούλιο έχουν εκλεγεί από τις 6 Νοεμβρίου οι δημοτικοί σύμβουλοι Γιώργος Σακαρίκος από τον δήμο Λήμνου, Μιχάλης Φραντζέσκος από τον δήμο Μυτιλήνης και ο Χρήστος Χατζηχριστοδούλου από τον δήμο Ανατολικής Σάμου.

Μοναδικό θέμα της ημερήσιας διάταξης ήταν η εκλογή προέδρου και αντιπροέδρου. Πρόεδρος εκλέχτηκε ο Χρήστος Χατζηχριστοδούλου και αντιπρόεδρος ο Μιχάλης Φραντζέσκος.

Το Εποπτικό Συμβούλιο είναι ένα από τα πέντε όργανα διοίκησης της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων, που είναι Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου. Είναι αυτό που ασκεί έλεγχο στην οικονομική διαχείρισή της. Κατά τη διενέργεια του ελέγχου ερευνά τα τηρούμενα βιβλία και τα αναγκαία νόμιμα δικαιολογητικά και παραστατικά στοιχεία και συντάσσει αιτιολογημένη έκθεση για την οικονομική διαχείριση. Η έκθεση αυτή αποστέλλεται στο Διοικητικό Συμβούλιο και στην ετήσια τακτική Γενική Συνέλευση της Π.Ε.Δ. Επίσης, αποστέλλεται και στον Συντονιστή Αποκεντρωμένης Διοίκησης, στο πλαίσιο της ασκούμενης εποπτείας του.  

Σύμφωνα με τον κ. Χατζηχριστοδούλου, "είναι πολύ σημαντικό που για πρώτη φορά η θέση του προέδρου του Εποπτικού Συμβουλίου κερδίζεται από δημοτικό σύμβουλο της Σάμου. Είναι ευκαιρία με τις κατάλληλες εισηγήσεις και τοποθετήσεις, αλλά και με την εποικοδομητική συνεργασία με τα τέσσερα μέλη (δήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι) του Διοικητικού Συμβουλίου της ΠΕΔ, προερχόμενα από του δύο δήμους της Σάμου, να πραγματοποιηθεί ουσιαστικό έργο και να κερδίσει περισσότερα το νησί της Σάμου".

Τα έσοδα της Π.Ε.Δ. κατά το 2018 ανέρχονταν σε 546.641,70€ και το χρηματικό υπόλοιπο έναρξης του 2019 ήταν 848.435,40€.

Αρχική δημοσίευση στο My Samos Blog: www.my-samos.blogspot.com