AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

5 Δεκ 2019

Συνταξιούχοι ΙΚΑ Σάμου: "Όχι στο νέο προμελετημένο έγκλημα στην Ασφάλιση"


Τα σωματεία συνταξιούχων ΙΚΑ και Καρλοβάσου καλούν τους συνταξιούχους να πουν "όχι" στην "κατεδάφιση της κοινωνικής ασφάλισης και των δικαιωμάτων τους".

Συγκεκριμένα τα δύο σωματεία, σύμφωνα με την πρόσφατη ανακοίνωση τους, θεωρούν ότι "η κυβέρνηση της ΝΔ συνεχίζοντας το καταστροφικό έργο των προηγούμενων κυβερνήσεων, ολοκληρώνει την κατεδάφιση της κοινωνικής ασφάλισης (Κ.Α) και των δικαιωμάτων μας.
Αφού φάγανε τα αποθεματικά των ταμείων μας, που τα πληρώναμε μια ζωή, {τα έδιναν άτοκα θαλασσοδάνεια στους βιομήχανους-τραπεζίτες-εφοπλιστές, τους διέγραφαν τα χρέη από τις κλεμμένες εισφορές μας, τα έριξαν στον καιάδα του χρηματιστηρίου, τα έκαναν τοξικά ομόλογα, τα κούρεψαν (PSI) με τα μνημόνια για να χρηματοδοτήσουν τους τραπεζίτες, κλπ., κλπ.} έρχονται τώρα και μας ζητάνε και τα ρέστα!
   
• Ιδιωτικοποιούν την Κ.Α. Για να κερδοσκοπήσουν οι μεγάλοι μονοπωλιακοί όμιλοι, σε βάρος της ασφάλισης, της υγείας, της πρόνοιας και του φαρμάκου. Η νέα γενιά Θα πρέπει να πληρώνει και ΕΦΚΑ αλλά και ΙΔΙΩΤΙΚΗ για να διασφαλίζει μια σύνταξη.
   
• Μετατρέπουν την υποχρέωση της συμμετοχής του κράτους στην Κ.Α., σε ατομική υπόθεση των ασφαλισμένων. Μετατρέπουν τα επικουρικά ταμεία σε επαγγελματικά.
   
• Περαιτέρω μείωση συντάξεων και δαπανών για υγεία-πρόνοια.
   
• Θα νομιμοποιήσουν τις μειώσεις των επικουρικών με συνταγματική νομιμοφάνεια, όπως έκανε ο νόμος Κατρούγκαλου με το πετσόκομμα των κύριων συντάξεων.

Η  απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣΤΕ) δεν δικαιώνει τα αιτήματα των συνταξιούχων.
Δεν  καταργεί τις αντιδραστικές περικοπές μισθών και συντάξεων όλων των μνημονίων. Ούτε επαναφέρει δώρα Χριστουγέννων και Πάσχα, ούτε βέβαια την αναδρομική επιστροφή τους. Συνταγματικές οι μειώσεις των μνημονιακών νόμων.

ΝΑ ΒΑΛΟΥΜΕ ΦΡΕΝΟ ΣΤΑ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΑ ΤΟΥΣ ΣΧΕΔΙΑ.
ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΝΗΚΟΥΝ.
   
• Αποκλειστικά δημόσιο σύστημα κοινωνικής ασφάλισης που θα εξυπηρετεί τα δικαιώματα των εργαζομένων και όχι τα κέρδη των ολίγων.
   
• Να αποδοθούν άμεσα χωρίς προαπαιτούμενα, όσα παράνομα και αυθαίρετα έχουν παρακρατηθεί σε  κύριες - επικουρικές συντάξεις. Επαναφορά της 13ης και 14ης σύνταξης. Να επιστραφούν όλα τα κλεμμένα - κουρεμένα αποθεματικά των Ταμείων. Να πληρώσουν το κράτος, οι τραπεζίτες και οι επιχειρηματικοί όμιλοι.
   
• Κατώτερη κύρια σύνταξη 600 ευρώ. Κατάργηση των κρατήσεων για την υγεία. Αύξηση δαπανών για Υγεία και Πρόνοια. Δωρεάν παροχή όλων των ιατρικών και εξεταστικών επισκέψεων, της φαρμακευτικής και νοσοκομειακής αγωγής.
   
• Άμεση πρόσληψη ιατρικού, παραϊατρικού και βοηθητικού προσωπικού, στο Νοσοκομείο, στο Κέντρο Υγείας Καρλοβάσου,  στη Μ.Υ. Σάμου (πρώην ΙΚΑ) και στα Αγροτικά Ιατρεία. Εξοπλισμό όλων των δομών Υγείας με μηχανήματα, για να γίνονται δωρεάν όλες οι εξετάσεις. Αγορά μαγνητικού τομογράφου στο Νοσοκομείο.

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ  –  ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ
Σάββατο 14/12 Πανελλαδική ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ Συνταξιούχων & ΠΟΡΕΙΑ στο ΜΑΞΙΜΟΥ".

Αρχική δημοσίευση στο My Samos Blog: www.my-samos.blogspot.com