AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

4 Δεκ 2019

Κυρ. Μητσοτάκης: Το τουρκικό λιμενικο δεν ανταποκρίνεται στα ελληνικά αιτήματα


Και το θέμα της στάσης της Τουρκίας στο προσφυγικό έθεσε, μεταξύ άλλων, ο Κυριάκος Μητσοτάκης στον Ταγίπ Ερντογάν, το απόγευμα της Τετάρτης, στη συνάντησή τους, στο Γουότφορντ της Βρετανίας. Δηλώσεις με νόημα, από την Αθήνα, και από τον υπουργό Ναυτιλίας-Νησιωτικής Πολιτικής.

Ειδικότερα, όπως έγινε γνωστό, ο πρωθυπουργός τόνισε στον Τούρκο πρόεδρο ότι το τελευταίο διάστημα υπάρχει αλλαγή στη στάση της Τουρκίας στο μεταναστευτικό-προσφυγικό, καθώς το τουρκικό λιμενικό δεν ανταποκρίνεται στα ελληνικά αιτήματα για περισυλλογή των μεταναστών που ξεκινούν από τα απέναντι παράλια.

Ο πρωθυπουργός, πάντως, επανέλαβε τη βούλησή του η Ελλάδα να στηρίξει τη συμφωνία Τουρκίας-Ε.Ε.

Την ίδια ώρα, και ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννης Πλακιωτάκης, μιλώντας στο Greek Economic Forum 2019, τόνισε πως «η πραγματικότητα είναι ότι η κοινή δήλωση μεταξύ Ευρωπαϊκής Ένωσης και Τουρκίας δεν ισχύει. Όταν, για παράδειγμα, στις εκκλήσεις της Ελληνικής Ακτοφυλακής η Τουρκία δεν ανταποκρίνεται, η κοινή δήλωση πρακτικά δεν ισχύει» είπε.

Όπως σημείωσε, «το προσφυγικό/μεταναστευτικό είναι ένα ζήτημα εθνικό, που υπερβαίνει και τη χώρα μας, αλλά και τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος και σε επίπεδο προσωπικού, αλλά και επιχειρησιακών μέσων και βέβαια απαιτείται ευρωπαϊκή στήριξη και ευρωπαϊκή αλληλεγγύη. Εμείς όσον αφορά την προστασία των θαλασσίων συνόρων της πατρίδας μας είμαστε σε επιφυλακή 24 ώρες το 24ωρο. Οι άντρες και οι γυναίκες του Λιμενικού Σώματος υπερβάλουν εαυτόν, την ίδια ώρα που κάποιοι κυριολεκτικά θέτουν σε κίνδυνο την ανθρώπινη ζωή στη θάλασσα και το μόνο που κάνουν είναι να αποπροσανατολίζουν την κοινή γνώμη επειδή δεν τηρούν τους βασικούς όρους της συμφωνίας».

Αρχική δημοσίευση στο My Samos Blog: www.my-samos.blogspot.com