AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

1 Φεβ 2013

Το Εργατικό Κέντρο για την υγεία

Πηγη φωτογραφίας: IkariaMag
 
Το θέμα της παροχής υγείας στον Νομό, αλλά και η πρόσφατη απόφαση του Υπουργείου Υγείας για συγχώνευση του Νοσοκομείου Ικαρίας με αυτό της Σάμου, απασχόλησαν κατά την τελευταία συνεδρίασή της τη Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Σάμου. Αποφασίστηκε η κήρυξη 24ωρης απεργίας στην Επαρχία Ικαρίας στις 8 του μήνα, με αίτημα την άμεση ακύρωση της απόφασης για συγχώνευση.

Σύμφωνα με το Εργατικό Κέντρο Σάμου, «τα κυβερνητικά μέτρα για την αναδιάταξη των δομών του ΕΣΥ θα οδηγήσουν σε ακόμα μεγαλύτερη υποβάθμιση της παρεχόμενης Υγείας στην Ικαρία, αλλά και στη Σάμο. Με πρόσχημα τον εκσυγχρονισμό και τον ορθολογισμό των δαπανών, τα κυβερνητικά μέτρα έχουν στόχο όχι να αναβαθμίσουν την υγεία του λαού, αλλά να αυξήσουν την ανταγωνιστικότητα και την κερδοφορία των επιχειρήσεων. Οι νέοι Οργανισμοί που δημοσιεύτηκαν όχι μόνο δεν ανταποκρίνονται στις αυξημένες σύγχρονες ανάγκες, αλλά είναι πολύ πίσω και από τους παλιούς του 1986. Η συγχώνευση και τα νέα μέτρα θα επιφέρουν κλείσιμο κλινικών και ιατρείων, μείωση κλινών, μειώσεις-μετακινήσεις-διαθεσιμότητες-εφεδρείες-απολύσεις προσωπικού και γενικά θα μας γυρίσουν δεκαετίες πίσω.

Απαιτούμε :

*Να αναπτυχθούν, εξοπλιστούν και στελεχωθούν οι μονάδες υγείας στο Νομό μας, ώστε να μπορούν να ανταποκρίνονται στις αυξημένες ανάγκες υγειονομικών παροχών στο λαό των νησιών μας στους Ικαριώτες, Φουρνιώτες και Σαμιώτες.

*Να στελεχωθούν οι μονάδες υγείας στα νησιά μας με νέες ιατρικές ειδικότητες που είναι απαραίτητες να υπάρχουν. Να μην υπάρχει καμιά μονήρης ιατρική και άλλη υγειονομική ειδικότητα στα νοσοκομεία.

*Άμεση προμήθεια υγειονομικού και φαρμακευτικού υλικού, για να μπορούν να λειτουργήσουν τα νοσοκομεία.

*Να σταματήσει κάθε πληρωμή από τους ασθενείς που προσέρχονται να εξεταστούν στα τακτικά και επείγοντα ιατρεία, για εξετάσεις στα εργαστήρια των νοσοκομείων, για θεραπείες, επεμβάσεις ή νοσηλεία, είτε είναι ασφαλισμένοι ή ανασφάλιστοι.

*Άμεση στελέχωση των αγροτικών ιατρείων στη Σάμο, τους Φούρνους και την Ικαρία.

*Άμεση στελέχωση του ΕΚΑΒ, ώστε να καλύπτει πλήρως και άμεσα τα επείγοντα περιστατικά, άμεση χρηματοδότηση από το κράτος των ασφαλιστικών ταμείων, του ΕΟΠΥΥ και των νοσοκομείων.

*Να καταβληθούν τώρα τα δεδουλευμένα που οφείλει η Διοίκηση του νοσοκομείου Σάμου σε νυχτερινά, αργίες, υπερωρίες, εφημερίες από το 2011-2012.

*Αποκλειστικά Δημόσιο και Δωρεάν Ενιαίο Καθολικό Σύστημα Υγείας και Πρόνοιας χωρίς καμία επιχειρηματική δράση
».