AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

1 Φεβ 2014

Κινητοποιήσεις από το Εργατικό Κέντρο και Α.Δ.Ε.Δ.Υ Σάμου για την υγεία


Σειρά κινητοποιήσεων αποφάσισαν η Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου και το Νομαρχιακό Τμήμα της Α.Δ.Ε.Δ.Υ Σάμου, με αφορμή την απόφαση της Διοίκησης του Ι.Κ.Α για οριστικό κλείσιμο των Υποκαταστημάτων του Ιδρύματος σε Καρλόβασι, Άγιο Κήρυκο και Εύδηλο Ικαρίας, αλλά και ενάντια στο νομοσχέδιο για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, ως διαμαρτυρία και για τις ανεπαρκείς παροχές υγείας στον Νομό.

Όπως εκτιμούν, "η κατάργηση  των υποκαταστημάτων του Ι.Κ.Α θα δημιουργήσει πρόσθετα προβλήματα, υποβάθμιση, ταλαιπωρία και κόστος σε εργαζόμενους, άνεργους, συνταξιούχους και γενικά στον ντόπιο πληθυσμό".

Επισημαίνουν δε πως "στην ίδια κατεύθυνση βρίσκεται και το νομοσχέδιο για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, που εμπορευματοποιεί ακόμα περισσότερο το αγαθό της Υγείας καλώντας τους ασφαλισμένους και τα ασφαλιστικά τους ταμεία να πληρώσουν πολλά περισσότερα".

Μπροστά σ' αυτή την κατάσταση, αποφάσισαν ομόφωνα :

* Την κήρυξη 24ωρης πανεργατικής απεργίας την Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου για την Επαρχία της Ικαρίας, με απεργιακή συγκέντρωση στις 12:00 το μεσημέρι στον Άγιο Κήρυκο.

* Την κήρυξη στάσης εργασίας για τη Σάμο, τη Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου, από 07:30-11:30 στον ιδιωτικό τομέα και από 07:00-12:00 στο δημόσιο, με συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Ι.Κ.Α Καρλοβάσου στις 09:30.

* Την ίδια ημέρα (10/2), στάση εργασίας στην Ικαρία, από 11:00-15:00 στον ιδιωτικό τομέα και από 11:00-16:00 στο δημόσιο, με συγκέντρωση στις 11:00 στο Ι.Κ.Α Ευδήλου.