AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

28 Μαρ 2014

Τέρενς Κουίκ: "Η Σάμος στα χέρια καταπατητών"


Για "αποδυνάμωση και υποστελέχωση της Κτηματικής Υπηρεσίας Σάμου, ελέω των αποφάσεων του Υπουργού Γιάννη Στουρνάρα, που αφήνει το νησί στα χέρια των καταπατητών" κάνει λόγο ο βουλευτής Επικρατείας των Ανεξάρτητων Ελλήνων Τέρενς Κουίκ, σε ερώτησή του στη Βουλή προς τον Υπουργό Οικονομικών.

Σύμφωνα με τον κ. Κουίκ, "η αποδυνάμωση της Κτηματικής Υπηρεσίας Σάμου έχει ως αποτέλεσμα την πλημμελή διαχείριση, αξιοποίηση και προστασία της δημόσιας περιουσίας του Δημοσίου στα νησιά της Σάμου, Ικαρίας και Φούρνων.

Πολλές φορές προκαλείται αρκετή βλάβη εις βάρος των συμφερόντων του Δημοσίου και στις νησιωτικές κοινωνίες κυκλοφορούν αρκετές φήμες περί σκόπιμης αποδυνάμωσης της Κτηματικής Υπηρεσίας Σάμου, ώστε να μην υπάρχει δυνατότητα αντιμετώπισης των κάθε λογής καταπατητών.

Μετά την μετάθεση υπαλλήλου από την Κτηματική Υπηρεσία της Σάμου, οι τρεις υπάλληλοι αδυνατούν να καλύψουν τον Νομό της Σάμου, αφού το αντικείμενό τους περιλαμβάνει αρκετές αρμοδιότητες όπως:

1. Αντικείμενο Δημοσίων Κτημάτων,
2. Αντικείμενο αιγιαλού και παραλίας,
3. Αντικείμενο απαλλοτριώσεων,
4. Αντικείμενο στεγάσεων.

Για όλα τα παραπάνω αντικείμενα της Κτηματικής Υπηρεσίας στη Σάμο απαιτούνται αυτοψίες, μετακινήσεις εκτός έδρας, σύνταξη τεχνικών εκθέσεων και διαγραμμάτων, έκδοση και επίδοση πρωτοκόλλων αυθαίρετης χρήσης, διοικητικής αποβολής και κατεδαφίσεων, παραστάσεις σε δικαστήρια κ.λ.π.
", αναφέρει ο βουλευτής των ΑΝΕΛ, που ρωτά τον κ. Στουρνάρα:

"1. Προτίθεται η Κυβέρνηση να προχωρήσει άμεσα στη στελέχωση της Κτηματικής Υπηρεσίας στη Σάμο, ώστε να υπάρξει επαρκής αριθμός υπαλλήλων;

2. Πώς θα προστατεύσει η Κυβέρνηση τη δημόσια και την ιδιωτική περιουσία στα νησιά Σάμος, Ικαρία και Φούρνοι, κάτω από τις παρούσες συνθήκες που αναφέρθηκαν;
".