AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

24 Μαρ 2014

Στον "αέρα" από 27/3 το "European Express"


Να μπλοκάρει στον Πειραιά πλοία έξι εταιρειών που χρωστούν δεδουλευμένα στους ναυτικούς τους ετοιμάζεται από την Πέμπτη 27 Μαρτίου η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία (Π.Ν.Ο). Ανάμεσά τους είναι και η "NEL Lines", που σημαίνει ότι και τα δρομολόγια του "European Express" που καλύπτει τη γραμμή της Σάμου είναι από την ημέρα εκείνη αμφίβολα.

Και επίσημα, η Π.Ν.Ο ξεκαθάρισε ότι αναλαμβάνει πλέον συνδικαλιστική δράση και ακινητοποιεί από 27/3 τα καράβια που έχουν οφειλές έναντι των πληρωμάτων τους, μέχρις ότου οι δικαιούχοι εξοφληθούν πλήρως.

Είχε προηγηθεί τελεσίγραφό της προς τις συγκεκριμένες εταιρείες για εξόφληση των οφειλομένων έως τα μεσάνυχτα της 20ης Μαρτίου, το οποίο παρήλθε χωρίς την πληρωμή των ναυτικών.

Στο μεταξύ, η Ομοσπονδία αποφάσισε την κήρυξη 24ωρης πανελλαδικής απεργίας την ημέρα κατάθεσης στην Ολομέλεια της Βουλής του νομοσχεδίου του Υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου "Τουριστικά Πλοία και άλλες διατάξεις", υπογραμμίζοντας ότι "σε καμία περίπτωση δεν θα αποδεχτεί την ουσιαστική κατάργηση του δικαιώματος της απεργίας των ελλήνων ναυτικών".

Συγχρόνως η Π.Ν.Ο αποφάσισε τη συμμετοχή της Ομοσπονδίας και των ναυτεργατών στην 24ωρη πανεργατική πανελλαδική απεργία που εξήγγειλε η Γ.Σ.Ε.Ε για τις 9 Απριλίου.