AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

26 Μαρ 2014

Επιστολή Γ. Κυριαζή προς τον Υπουργό Ναυτιλίας


Το μείζον θέμα της ανεπαρκούς ακτοπλοϊκής σύνδεσης του Νομού Σάμου με τον Πειραιά και τη Βόρεια Ελλάδα επαναφέρει με επιστολή του προς τον Υπουργό Ναυτιλίας και Αιγαίου ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Σάμου.

Όπως επισημαίνει στον Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη ο Γιώργος Κυριαζής, "εδώ και εβδομάδες το πλοίο που εξυπηρετεί τη γραμμή του Νομού Σάμου με τον Πειραιά δεν εφαρμόζει το πρόγραμμα δρομολογίων και αυτό έχει ως συνέπεια να μην πραγματοποιεί όλα τα δρομολόγια που ανακοινώνει.

Αυτό έχει δημιουργήσει πολλά προβλήματα σε όλες τις επιχειρήσεις του Νομού μας, καθώς δεν πραγματοποιείται  μεταφορά των εμπορευμάτων, των ειδών πρώτης ανάγκης και ευπαθών προϊόντων, με αποτέλεσμα να μην έχουμε ούτε τα βασικά είδη διατροφής στα ράφια των σούπερ μάρκετ.

Επίσης δημιουργεί και προβλήματα στη μετακίνηση των κατοίκων των νησιών μας. Ο μόνος τρόπος για να ταξιδέψει κάποιος είναι να περιμένει στο λιμάνι πότε θα φανεί κάποιο πλοίο.

Διερωτόμαστε, αν υπάρχει κάποιος στο Υπουργείο Ναυτιλίας ο οποίος μπορεί να ασχοληθεί σοβαρά με τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε καθημερινά;

Αναρωτηθείτε  εάν θα έκλεινε για μια εβδομάδα η εθνική οδός, τι συνέπειες θα είχε στη μετακίνηση των πολιτών και των εμπορευμάτων.

Κύριε Υπουργέ,

Γνωρίζουμε ότι το υπουργείο δεν έχει πλοία δικά του, αλλά έχει όμως την ευθύνη για τις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες και θα έπρεπε να δίνεται μεγαλύτερη σημασία στα ακριτικά νησιά.

Η ανάπτυξη δεν έρχεται μόνη της, χρειάζονται εκείνοι οι παράγοντες που θα επιτρέψουν και θα βοηθήσουν μια εμπορική, μια μεταποιητική επιχείρηση να μεταφέρει τα προϊόντα που παράγει.

Πώς θα έχουμε τουριστική ανάπτυξη εάν ο επισκέπτης δεν γνωρίζει τουλάχιστον ένα μήνα νωρίτερα πότε θα ταξιδέψει;

Δεν είναι τυχαίο το αρνητικό αποτέλεσμα που έφερε πέρυσι ο νομός μας στις αφίξεις τουριστών.

Δεν πάει άλλο, διακατεχόμαστε από συναισθήματα αγανάκτησης και πίκρας.

Θα πρέπει να γνωρίζουμε αν πρόκειται να υπάρξει επίλυση του προβλήματος της ακτοπλοϊκής σύνδεσης. Θα πρέπει να  έχουμε μια ξεκάθαρη απάντηση
".