AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

30 Μαρ 2014

Απεργίες από Δευτέρα αποφάσισε η Π.Ν.Ο


Όχι ότι η Σάμος εξυπηρετείται, ειδικά αυτόν τον καιρό, από πλοία. Πάντως, ενός κακού (στα καράβια) μύρια έπονται, καθώς σήμερα η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία (Π.Ν.Ο) κήρυξε 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες από βδομάδα.

Η Διοίκηση της  Πανελλήνιας  Ναυτικής  Ομοσπονδίας που συνήλθε  εκτάκτως σήμερα, αντιδρά στις διατάξεις που συμπεριλήφθηκαν στο πολυνομοσχέδιο για  τα  νέα  μέτρα  στήριξης και ανάπτυξης της ελληνικής  οικονομίας, καθώς, όπως αναφέρει, πρόκειται για ρυθμίσεις που συνεχίζουν "την  σε  βάρος  των Ελλήνων  ναυτεργατών  αντεργατική,  ανάλγητη  και  στην  κυριολεξία  καταδιωκτική   συμπεριφορά  και  στάση  της", αφού με αυτές η κυβέρνηση "ευθέως καταργεί  και  αυτό  τούτο  το  συνταγματικά  και  με διεθνείς  συμβάσεις  κατοχυρωμένο  δικαίωμα  της Ομοσπονδίας για  διαπραγμάτευση  και  υπογραφή    Σ.Σ.Ν.Ε".

Σύμφωνα με την Π.Ν.Ο, "ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΝΑΥΤΕΡΓΑΤΕΣ ΟΧΙ ΜΟΝΟΝ ΔΕΝ ΣΚΥΒΟΥΝ ΚΑΙ ΔΕΝ  ΠΤΟΟΥΝΤΑΙ, ΑΛΛΑ ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΟΥΝ ΔΥΝΑΜΙΚΑ ΜΕ 48ΩΡΗ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΠΛΟΙΩΝ, ΠΟΥ ΑΡΧΙΖΕΙ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 31 ΜΑΡΤΙΟΥ 2014 ΚΑΙ ΩΡΑ 06.00, μέχρι  να  αποσυρθεί  το πολυνομοσχέδιο και το σχέδιο νόμου για τα Τουριστικά Πλοία και να διαγραφούν οι σε βάρος του κλάδου μας νέες ρυθμίσεις, που αφορούν στην προωθούμενη ρύθμιση Συλλογικών Διαπραγματεύσεων στη Ναυτική Εργασία, τη χρηματοδότηση του ΝΑΤ, το 'πλοίο  ασφαλείας' και την κατάργηση του δικαιώματος απεργίας, την υπογραφή νέων ΣΣΝΕ και την εκπλήρωση των συμβατικών και νομίμων  υποχρεώσεων της εργοδοσίας, καθώς και την πλήρη εξόφληση όλων των δεδουλευμένων και οφειλόμενων αποδοχών στους ναυτεργάτες".

Η Π.Ν.Ο έχει προγραμματίσει για τη Δευτέρα 31 Μαρτίου, συγκέντρωση στις 8:00 το πρωί, έξω από το πλοίο "European Express". Στη συνέχεια θα πραγματοποιήσει πορεία διαμαρτυρίας προς το Υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου, ενώ ήδη έχει ζητήσει συνάντηση με τον Υπουργό, Μιλτ. Βαρβιτσιώτη.