AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

26 Μαρ 2014

Οι προεκλογικές δράσεις της Λαϊκής Συσπείρωσης στη Σάμο


Ολοκληρώνεται στο τέλος του μήνα ο πρώτος κύκλος της πολιτικής εξόρμησης του Κ.Κ.Ε για τις Ευρωεκλογές, τις περιφερειακές και δημοτικές εκλογές, με περιοδείες και επισκέψεις της Λαϊκής Συσπείρωσης στα χωριά και σε χώρους εργασίας στο νησί της Σάμου.

Ο υποψήφιος δήμαρχος Κώστας Τζίχας και ο υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Αντώνης Δράκος επισκέφθηκαν το τελευταίο διάστημα τα χωριά  Σπαθαραίοι, Παγώνδας, Ηραίον, Μαυρατζαίοι, Κονταίϊκα, Υδρούσσα, Λέκκα, Άνω Βαθύ, Κοκκάρι, Κουμαίϊκα, Σκουραίϊκα και Νιοχώρι, καθώς και τους εργασιακούς χώρους της ΕΟΣΣ και του Νοσοκομείου.

Στις ολιγόλεπτες συζητήσεις τους με κατοίκους των χωριών αυτών διαπιστώθηκε, όπως αναφέρουν, "ακόμη μια φορά η εγκατάλειψη και η απαξίωσή τους, η απροθυμία της δημοτικής και περιφερειακής αρχής να λύσει έγκαιρα ακόμη και απλά καθημερινά προβλήματα, όπως καθαριότητας, ύδρευσης, αγροτικής οδοποιίας κ.ά", αλλά και η "υποβάθμιση σχολείων, που διώχνει νέες οικογένειες από τα χωριά και αδιαφορεί για τις ελλείψεις αγροτικών γιατρών για μεγάλα χρονικά διαστήματα".

Σχολιάζοντας αυτήν την κατάσταση, οι επικεφαλής των ψηφοδελτίων της Λαϊκής Συσπείρωσης επισήμαναν ότι "πρόκειται για τα αποτελέσματα της αντιλαϊκής πολιτικής που εφαρμόζεται από την Ευρωπαϊκή Ένωση, τις κυβερνήσεις και συγκυβερνήσεις των κομμάτων που υποστηρίζουν τον καπιταλιστικό δρόμο ανάπτυξης και τους εκλεγμένους εκπροσώπους τους στην περιφέρεια και το δήμο, που υπηρετούν συνειδητά αυτή τη πολιτική".

"Ο λαός έχει τον τρόπο ν' αλλάξει τα πράγματα, δηλώνοντας με την ψήφο του και στις τρεις κάλπες τη συμπόρευσή του με το Κ.Κ.Ε και τη θέλησή του να ορθώσει το ανάστημά του με τους αγώνες του απέναντι στην επίθεση που δέχεται", τόνισαν οι υποψήφιοι της Λαϊκής Συσπείρωσης.

Οι Αντώνης Δράκος και Κώστας Τζίχας, μαζί με υποψηφίους συμβούλους της Λαϊκής Συσπείρωσης και μελών του Κ.Κ.Ε και της Κ.Ν.Ε, πραγματοποίησαν περιοδείες και στα δυο μεγάλα εμπορικά κέντρα του νησιού, σε Καρλόβασι και Βαθύ, όπου συνομίλησαν με εμπόρους, επαγγελματίες και καταναλωτές και είχαν την ευκαιρία να ακούσουν τα σοβαρά προβλήματα των αυτοαπασχολούμενων.

Διαπίστωσαν, όπως αναφέρουν, ότι "πάρα πολλοί είναι ανασφάλιστοι γιατί δεν μπορούν να πληρώσουν το Ταμείο τους, ενώ κινδυνεύουν παράλληλα να βγουν σε πλειστηριασμό περιουσιακά τους στοιχεία, άλλοι αδυνατούν να ανταποκριθούν στη φοροεπιδρομή ή στην εξυπηρέτηση δανείων τους στις Τράπεζες.

Στο μεταξύ τα λουκέτα αυξάνονται καθημερινά, αφού ο τζίρος έχει μειωθεί δραματικά από την αδυναμία των άλλων λαϊκών στρωμάτων να καλύψουν ακόμη και στοιχειώδεις ανάγκες διαβίωσης
".