AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

25 Μαρ 2014

Σχολείο από το Σικάγο στο Ινστιτούτο "Αρχιπέλαγος" στη Σάμο


Ένα πολυεθνικό, πρότυπο σχολείο από το Σικάγο των Η.Π.Α, με μαθητές από κάθε άκρη της Αμερικής (από το Λος Άντζελες έως την Αλάσκα), το Μεξικό, την Κορέα και αλλού, φιλοξενείται αυτή την εβδομάδα στη Σάμο, προκειμένου να συμμετάσχουν στις εκπαιδευτικές δραστηριότητες του Ινστιτούτου Θαλάσσιας Προστασίας "Αρχιπέλαγος".

Οι έφηβοι αυτοί, που θα παραμείνουν στο νησί για μία εβδομάδα, θα έχουν την ευκαιρία να μάθουν πολλά πράγματα για τη σπάνια βιοποικιλότητα του Αιγαίου και να συμμετάσχουν σε δράσεις του "Αρχιπελάγους" για την προστασία της φύσης. Παράλληλα με τη διαμονή, τη διατροφή και την ευρύτερη κίνηση των παιδιών και των συνοδών τους σε διάφορες τοποθεσίες της Σάμου, ενισχύεται η τοπική οικονομία.

Το σχολείο αυτό αποτελεί ένα από τα πολλά σχολεία που θα ακολουθήσουν από την Ευρώπη και την Αμερική, στο πλαίσιο της προσπάθειας του "Αρχιπελάγους" να διεθνοποιήσει τη σημαντικότητα και τη μοναδικότητα του Αιγαίου. 

Οι άνθρωποι του "Αρχιπελάγους" πιστεύουν πως αυτού του είδους τα σχολεία "αποτελούν σίγουρα και ένα πολύ θετικό παράδειγμα θεματικού τουρισμού, το οποίο έρχεται σε πλήρη αντίθεση με το μαζικό και επιζήμιο περιβαλλοντικά τουρισμό που προωθείται έντονα στην εποχή μας". Με τον τρόπο αυτό θεωρούν ότι "καλλιεργείται η πραγματική και όχι η στρεβλή, ευκαιριακή ανάπτυξη του τόπου και αυτό μπορεί να έχει πολλαπλά οικονομικά, περιβαλλοντικά και κοινωνικά οφέλη".