AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

11 Σεπ 2014

Σεμινάριο για την κριτική ταινιών από 22-26/9 στο Καρλόβασι


Το Πανεπιστήμιο Αιγαίου, στο πλαίσιο του προγράμματος "Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση" (Ε.Σ.Π.Α, 2007-2013) διοργανώνει από 22 έως 26 Σεπτεμβρίου στο Καρλόβασι της Σάμου πρόγραμμα επιμόρφωσης με θέμα "Οπτικοακουστικός εγγραμματισμός και τοπικές κοινωνίες, Κύκλος 2014: Η κριτική ταινιών - Θεωρία και πρακτική".

Το πρόγραμμα αποτελεί το μεγαλύτερο εντατικό Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα στον Οπτικοακουστικό Εγγραμματισμό που έχει διεξαχθεί ποτέ στην Ελλάδα.

Στόχος του προγράμματος είναι να προσφέρει συμπληρωματική γνώση στην κατανόηση των οπτικοακουστικών έργων. Ολοκληρώνοντας το 40ωρο, οι συμμετέχοντες θα μπορούν να κρίνουν ένα οπτικοακουστικό έργο και να αντιληφθούν τις ποιότητες και τις αξίες του, θα γνωρίζουν βασικά στοιχεία για τις οπτικοακουστικές παραγωγές, θα γνωρίζουν τους βασικούς διεθνώς τρόπους κινηματογραφικής κριτικής και θα έχουν αποπειραθεί να συγγράψουν οι ίδιοι τις πρώτες κριτικές τους. Θα απαντηθούν ερωτήματα όπως πώς αξιολογούμε μια ταινία, αν υπάρχουν μέθοδοι και κριτήρια ή όλα είναι θέμα προσωπικού γούστου, πώς να ξεχωρίζουμε ένα διαφημιστικό κείμενο για μια ταινία από την κριτική της, τι σημαίνει «ενδιαφέρουσα» ταινία, πως γράφουμε κριτική σε ένα μπλογκ κ.α.

Το σεμινάριο είναι ανοιχτό στο ευρύ κοινό και δεν απαιτεί προγενέστερες κινηματογραφικές γνώσεις.

Με την παρακολούθηση και των 40 ωρών δίνεται Βεβαίωση Παρακολούθησης.


Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με την Δρ. Φωτεινή Μιχαηλίδου:

Πανεπιστήμιο Αιγαίου
Κτίριο Λυμπέρη
Καρλόβασι, Σάμος, 83200
Τηλέφωνο: 2273082248
e-mail: fmichailidou@aegean.gr