AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

12 Σεπ 2014

Ο Μητροπολίτης κ. Ευσέβιος στους αγιασμούς σχολείων της Σάμου


Τον αγιασμό για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς τέλεσε την Πέμπτη ο Μητροπολίτης Σάμου και Ικαρίας, κ. Ευσέβιος, στο Γυμνάσιο και Λύκειο Μαραθοκάμπου, στο Γυμνάσιο Καρλοβάσου, στο 1ο και 2ο Γυμνάσιο Σάμου καθώς και στο Ενιαίο και το Επαγγελματικό Λύκειο Σάμου.

Ο Σεβασμιότατος ευχήθηκε στους μαθητές υγεία, δύναμη και καλή πρόοδο, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι η γνώση αποτελεί απαραίτητο εφόδιο στη ζωή του ανθρώπου.

Κάλεσε τους μαθητές να είναι επιμελείς στα μαθήματά τους και τους γονείς να είναι κοντά στα παιδιά τους. Ευχήθηκε, τέλος, καλή δύναμη στους εκπαιδευτικούς. 

Στην σύντομη ομιλία του επίσης επεσήμανε ότι: "Το έναυσμα δόθηκε, με την ευλογία της Εκκλησίας, κατά τον Αγιασμό. Ο αγώνας αρχίζει. Στόχοι σας πρέπει να είναι ο εμπλουτισμός του νου με γνώσεις, αλλά και η καλλιέργεια του ψυχικού σας κόσμου. Η συγκρότηση της προσωπικότητάς σας απαιτεί και τα δύο. Ριχτείτε ευδιάθετα στον αγώνα της μάθησης. Επεκτείνετε και μόνοι σας το πεδίο της μόρφωσης. Τα εμπόδια που θα παρουσιασθούν να τα υπερπηδάτε και με αισιοδοξία να πορεύεστε μπροστά. Εχθρός σ’ αυτόν τον αγώνα είναι η οκνηρία, η απελπισία, η αδιαφορία. Τα αντίδοτα, είναι  η εργατικότητα, η αναζήτηση και η ελπίδα. Επικαλεσθείτε πρώτιστα τη θεϊκή φώτιση και η επιτυχία είναι βέβαιη".