AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

11 Σεπ 2014

Παρουσίαση του Δικτύου επιχειρήσεων Aegean Cuisine στη Σάμο στις 18/9


Το πρότυπο Δίκτυο Aegean Cuisine, το οποίο δραστηριοποιείται από το 2008 στο Νότιο Αιγαίο προσφέροντας στους επισκέπτες και καταναλωτές την αυθεντική "αιγαιοπελαγίτικη" εμπειρία γαστρονομίας, μοναδικών τοπικών προϊόντων και χαρακτηριστικής φιλοξενίας θα παρουσιαστεί την Πέμπτη 18 Σεπτεμβρίου.

Η παρουσίαση θα γίνει στις 17:00 στο Ξενοδοχείο Αιολίς στην πόλη της Σάμου.

Πιο συγκεκριμένα, στο πλαίσιο των διεργασιών που πραγματοποιούνται από το Επιμελητήριο Σάμου σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Κυκλάδων (διαχειριστή του Δικτύου για της Κυκλάδες) για τη συγκρότηση Δικτύου Aegean Cuisine στο Βόρειο Αιγαίο, εκπρόσωποι του Δικτύου από το Επιμελητήριο Κυκλάδων θα παρουσιάσουν στη Σάμο τη φιλοσοφία, τις δράσεις του Δικτύου και να συζητήσουν με ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις της Σάμου τα οφέλη και τις προοπτικές ενεργοποίησης και συμμετοχής σε Δίκτυο Αegean Cuisine για την περιοχή μας.

Από το Επιμελητήριο Κυκλάδων θα παραστούν οι:

- Γιάννης Ρούσσος, Πρόεδρος Επιμελητηρίου Κυκλάδων

- Άννα Δαφνά, Μέλος Δ.Σ. Επιμελητηρίου Κυκλάδων

- Εμμανουέλλα Σταμίρη, Υπεύθυνη Επικοινωνίας Επιμελητηρίου Κυκλάδων

Δείτε περισσότερα για το δίκτυο Aegean Cuisine:


Aegean Cuisine – Η Κουζίνα του Αιγαίου

Τα νησιά του Αιγαίου παράγουν μια εξαιρετική ποικιλία προϊόντων τα οποία χαρακτηρίζονται από τον συνδυασμό γεύσης, ποιότητας και μοναδικότητας. Όμως, για κάποιους λόγους, δεν έχουν καταφέρει να λάβουν την ανάλογη αναγνωσιμότητα και εμπορευσιμότητα που τους αξίζει. Προσφέρουν εξαιρετικές συνθήκες τουρισμού οι οποίες  χαρακτηρίζονται από τον συνδυασμό καθαρής θάλασσας, εξαιρετικής ηλιοφάνειας, βαθειάς ιστορίας, παράδοσης και πολυσχιδούς πολιτισμού. Επίσης για κάποιους λόγους, δεν έχουν καταφέρει να λάβουν την ανάλογη διάρκεια και ανάπτυξη που τους αξίζει.

Βασικές παραδοχές καθολικά αποδεκτές από το σύνολο των πολιτών, των επαγγελματιών και όλων των φορέων Δημόσιου και Ιδιωτικού τομέα είναι:
 
- ο εμπλουτισμός του τουριστικού προϊόντος των νησιών του Αιγαίου και η προώθηση τους ως μοναδικοί τουριστικοί προορισμοί
 
- η βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών από όλους τους επαγγελματίες άμεσα και έμμεσα εμπλεκομένων με τον τουρισμό, αφού ο Τουρισμός είναι υπόθεση όλων.

- η επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, αφού κλιματολογικά και πολιτισμικά μπορεί να ικανοποιηθεί κάθε τουριστικό ενδιαφέρον. 
 
Προς όφελος της δημιουργίας και προβολής υψηλής ποιότητας και προστιθέμενης αξίας τουριστικών προορισμών στα νησιά του Αιγαίου, αξιοποιώντας την ανάδειξη και προώθηση των τοπικά παραγόμενων προϊόντων τροφίμων, οίνων και ποτών, τα Επιμελητήρια Κυκλάδων και Δωδεκανήσου, δημιούργησαν το Δίκτυο Aegean Cuisine.
 
Μέλη του Δίκτυο Aegean Cuisine είναι επιλεγμένα εστιατόρια, εστιατόρια ξενοδοχείων και άλλων καταλυμάτων που δραστηριοποιούνται εντός των νησιών (μέχρι στιγμής ) και προσεχώς εκτός των νησιών του Αιγαίου. Σύντομα θα ενταχθούν ως μέλη και παραγωγοί, εργαστήρια μεταποίησης και εμπορικά καταστήματα ποιοτικών, τυποποιημένων και εμπορεύσιμων τοπικά παραγόμενων τροφίμων, οίνων και ποτών.
 
Το κύριο αντικείμενο της λειτουργίας του Δικτύου είναι η επικοινωνιακή και εμπορική ανάδειξη των ποιοτικών τοπικά παραγόμενων προϊόντων και της αιγαιοπελαγίτικης οινο-γαστρονομίας για την προώθηση του θεματικού τουρισμού στους επισκέπτες των νησιών του Αιγαίου οι οποίοι αναζητούν να απολαύσουν το Αιγαιοπελαγίτικο συναίσθημα και εμπειρία.  Στόχοι του δικτύου είναι:

1. Προσέλκυση επισκεπτών στα νησιά του Αιγαίου μέσα από τη σύσφιξη της σχέσης γαστρονομίας, τοπικής παραγωγής και φιλοξενίας προς όφελος του τουριστικού προορισμού
2. Αύξηση ζήτησης και ανταγωνιστικότητας των μοναδικά τοπικών παραγόμενων προϊόντων
3. Ανάπτυξη στρατηγικών συμμαχιών και συνεργειών με συναφείς κλάδους (πχ. φιλοξενίας, διασκέδασης, πολιτισμού κ.α.) προς όφελος της τοπικής ανάπτυξης
4. Διασφάλιση και διάδοση της ιστορίας, παράδοσης, κληρονομιάς των νησιών του Αιγαίου πελάγους ως διεθνής πολιτισμική αξία

Βασική επιδίωξη του δικτύου είναι η καθιέρωση του και η ανάπτυξη του ως  αυτόνομος, αυτοχρηματοδοτούμενος και βιώσιμος οργανισμός, του οποίου οι στόχοι θα είναι αφενός η κερδοφορία των επιχειρήσεων-μελών του από την τουριστική αγορά και αφετέρου η ανάδειξη και η προβολή των τοπικά παραγόμενων προϊόντων και της Αιγαιοπελαγίτικης οινο-γαστρονομίας.
 
Το Δίκτυο Aegean Cuisine σε συνεργασία με τα Επιμελητήρια και συνεργαζόμενους φορείς, παρέχει υπηρεσίες τεχνικής υποστήριξης στα μέλη του τόσο σε επίπεδο προβολής αλλά και σε επίπεδο γνώσης, όπως η καλλιέργεια επιχειρηματικής κουλτούρας, η βελτίωση των διαδικασιών παραγωγής, πιστοποίησης, συσκευασίας, διάθεσης και προβολής των προϊόντων, η ανάπτυξη νέων συνταγών και υπηρεσιών, η βελτιστοποίηση της ποιότητας των παραγόμενων προϊόντων και παρεχόμενων υπηρεσιών, η προσέγγιση niche αγορών στην Ελλάδα και το εξωτερικό, η αφύπνιση της επιχειρηματικής αριστείας, η ενσωμάτωση νέων τεχνολογιών, η βελτιστοποίηση της εξυπηρέτησης των πελατών και η παροχή κινήτρων για την ανάπτυξη συνεργασιών.
 
Προσδοκώμενα οφέλη της λειτουργίας του Δικτύου είναι μεταξύ άλλων η αύξηση της εμπορικής ανταγωνιστικότητας των μελών, η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, η καλλιέργεια της εξωστρέφειας, η αφομοίωση των νέων τεχνολογιών, η  ανάπτυξη νέων προϊόντων, υπηρεσιών και η διείσδυση των προϊόντων και του brand name σε νέες αγορές.